Амазон одложио повратак запослених у канцеларије до 2022.

Многе компаније, које су поставиле септембар 2021. као рок за поновно отварање пословних простора, одлажу те планове јер их забрињава раст случајева делта соја вируса

Дистрибутивни центар (Фото: Википедија)

ЊУЈОРК –  Компанија Амазон је одложила повратак запослених у канцеларије до почетка следеће године због наглог раста броја заражених делта сојем вируса ковид-19.

Првобитно је било планирано да запослени у овом гиганту е-трговине у више земаља, укључујући и Сједињене Државе, почну да се враћају у канцеларије од 7. септембра ове године, али је тај датум сада померен на 3. јануар 2022. Када се буду вратили на радна места, запослени ће морати да носе маске у канцеларији, осим ако не покажу потврду да су вакцинисани, додали су из компанија.

Многе велике компаније у технолошкој индустрији, које су међу првима затвориле канцеларије на почетку пандемије прошле године, поставиле су септембар 2021. као рок за поновно отварање пословних простора. Сада одлажу те планове јер их забрињава раст случајева делта соја вируса, а поједине захтевају да се запослени који се враћају вакцинишу. Гугл је прошле недеље најавио да ће померити датум повратка запослених у канцеларије са 1. септембра на 18. октобар, док је компанија Убер саопштила да неће поново отворити канцеларије до 25. октобра.

Главни извршни директор Епла, Тим Кук, је такође изјавио да ће компанија одложити планирани повратак запослених у септембру за најмање месец дана, а из Мајкрософта су поручили раније ове недеље да неће дозволити свим радницима повратак на радна места пре 4. октобра, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар