Френк Шуберт: Трансродни пар или Мушке муке са дојењем

Њихово тужно и нефункционално искуство само још више погоршава Фејсбукова решеност да се све то представи као нормално

Фото: iFamNews – Србија

Иако Фејсбук ради и прековремено на томе да укине платформу особама с чијим се ставовима не слаже, с друге стране увелико пружа глобалну платформу извитопереној и ласцивној документарној серији коју је бивша ТВ звезда Кортни Кокс (позната по улози Монике у серији Пријатељи) водила на тој друштвеној мрежи о трансродном пару који је добио бебу и жели да оспори сваку норму која постоји на свету. Пар се састоји од мушкарца који се „идентификује“ као жена и жене која се „идентификује“ као мушкарац. Трудноћа је била изненађење јер су обоје били на хормонској терапији како би им се олакшао „прелазак“ на супротни пол. Главни фокус приликом Фејсбуковог приказивања трудноће тог пара биле су широко распрострањене тврдње тих особа о „дискриминацији“ с којом се суочавају.

На пример, они тврде да су дискриминисани када је лекарска ординација претпоставила да је особа с брадом мушкарац, а особа у хаљини и са шминком на лицу жена. Према њиховом мишљењу, то је било безобразно, и веома их је повредило. „Нису ми се ни обратили“, рекла је биолошка мајка која има браду. „Једноставно сам се осећала као да су претпостављали, да су од самог почетка претпостављали ко је ко не питајући… нас“, рекао је биолошки отац који се представља као жена. Замислите иронију ове ситуације: њих двоје су на терапији јаким лековима и на путу који често укључује и операције сакаћења гениталија, са изричитом сврхом да особа поприми изглед пола за који тврди да представља њену личност. Па ипак, када неко заиста помисли да је пол тих особа тај који оне тврде да јесте, онда су оне дискриминисане. Њихово решење за ово било је да се одлуче за порођај код куће, како би се избегла даља „дискриминација“ и „траума“.

Кортни Кокс проводи пуно времена у Фејсбуковим документарним серијама које покривају борбу трансродног пара с њиховим породицама. Речено нам је да и то представља дискриминацију. Много емоционалне енергије потрошено је расправљајући о „изношењу моје истине“ у вези с њиховом решености да одгајају „небинарно“ дете. То су учинили зато што је „додељивање“ пола детету, како тврде, „насилно“ и изазива „много непотребних траума“. Уместо тога, они ће „пустити да нам нам наша беба каже ко су они“. (Беби се обраћају у трећем лицу множине, енг. they – прим. ур.) У складу са овим гледиштем, они тврде да су дискриминисани када је неким члановима њихове породице тешко да разумеју зашто се детету треба обраћати заменицом „они“. Пар је рекао Кортни Кокс, „Њихови умови су испуњени хришћанском надмоћи“.

Али није само њиховим породицама тешко да разумеју такав приступ родитељству. Њихова влада безочно их је дискриминисала, тврде они, када их је Одељење за виталне податке у Вашингтону обавестио да своју бебу не могу да региструју као „небинарну“.

Како се Фејсбукова документарна серија о трансродном пару одвија, ствари постају све бизарније. Након рођења бебе, супружници тврде да су разочарани и збуњени када биолошки мушкарац који се представља као жена неуспешно покушава да доји бебу. „Беба је успела да обухвати брадавицу устима, али ја нисам успела да произведем млеко“, каже он након што је претходно био подвргнут „третманима“ да би изазвао лактацију, иако је мушко. Тада мушкарац обавештава гледаоце: „Ја сам мајка ове бебе“.

Ово је болесно из толико много разлога. Очигледно је да је реч о двоје људи којима нимало није лако да прихвате свој биолошки пол (а то здравствено стање назива се родна дистрофија), а њихова жеља да за собом повуку и невино дете трагична је и узнемирујућа. Њихово тужно и нефункционално искуство само још више погоршава Фејсбукова решеност да се све то представи као нормално. Обично би ово био само најновији пример великих технолошких компанија или познатих личности из Холивуда које покушавају да промовишу неморал и лудило у култури. Али ово није уобичајена ситуација. Видите, закон који чека на усвајање у америчком Конгресу – крајње погрешно назван Закон о равноправности – омогућио би овом озбиљно проблематичном пару, као и осталим припадницима ЛГБТ популације који се боре са својом сексуалношћу, да на својој страни имају један савезни закон и да буду у могућности да предузму законске мере против оних који вређају њихова осећања.

Према Закону о равноправности, ако одбијете да користите „префериране заменице“ када се обраћате некој трансродној особи, ако се понашате тако да заступате „полне стереотипе“ и одбацујете појам небинарног „родног идентитета“, ви тиме вршите полну дискриминацију. Закон такође забрањује „дискриминацију“ према трудноћи и сродном здравственом стању, што ће врло вероватно захтевати од лекара да се баве експерименталним медицинским третманима како би биолошки мушкарац који тврди да је дететова мајка некако могао да покрене лактацију (лучење млека) и храни бебу.

Од Закона о равноправности немате куда да побегнете. Сви су њиме обухваћени – сваки појединац, пастор, свештеник, црква, верска добротворна организација, фирме, непрофитне групе… Сви. Закон је нарочито изузет од сваке примене Закона о обнови верске слободе који, као савезни законодавни документ, штити право на верску слободу свих Американаца. Разлог зашто је Закон о равноправности изузет од примене Закона о обнови верске слободе јесте да би се спречило оно што нам овај пар каже да је „хришћанска надмоћ“.

Изузетно је отежавајуће што су велике технолошке елите попут Фејсбука добиле имунитет против тврдњи особа које су цензурисале или избациле са своје платформе. То је довољно лоше само по себи, али мучно ми је што они користе своју платформу друштвених медија за промоцију изопачености која руши и уништава све друштвене норме када су деца и породице у питању. Једина ствар која би била гора било би да ЛГБТ екстремисти, попут оних који су представљени у Фејсбуковим документарним серијама, добијају на суду случајеве дискриминације против нас који одбијамо да се придржавамо њихових тужних, болесних и дубоко забрињавајућих програма.

Закон о равноправности чека да уђе у амерички Сенат. Већ је прошао Доњи дом и могао би доћи на гласање у било ком тренутку. Потписивањем ове петиције направићете имејл у своје име који ће бити послат сваком америчком сенатору, и у ком ћете изразити противљење овом закону. Већ је на овај начин генерисано око два милиона имејлова.

Опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 29. 7. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Do pre samo 20 godina, ovakvi likovi kao na slici, popili bi batine strasne, A onda crveni od batina i blamaze ne bi se pojavljivali na svetlost dana. Da li ovo neko normalan moze da prihvati? Kakva bruka za svet i ljude koji ovakve stvari promovisu. Mislim da „pravi“ gejevi i lezbejke propadaju u zemlju od bruke.

    10
  2. Тим људима омогућити хитно психајтријско лечење јер њихов проблем је чисто медицинске природе, а не правне природе, баш као што је проблем наметања вакцинације проблем правне природе а не медицинске. Међутим од када се медицина као тројански уљез ушуњала у правну науку долази до инверзије права и медицине тако што медицински еснаф узурпира правну науку уместо да јој се поклони и подреди.

Оставите коментар