Канцеларија за КиМ: Ове године 85 инцидената против српског становништва

Постоји забринутост за безбедност нашег народа, посебно после изјава премијера Косова Аљбина Куртија, упозорава директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић

Канцеларија за КиМ

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је ове године до сада на Косову било 85 инцидената против српског становништва.

Казао је да постоји „забринутост за безбедност нашег народа“, посебно после изјава премијера Косова Аљбина Куртија са преговора у Бриселу.

„Боримо се да сачувамо мир, а ми ћемо се трудити и у оквиру дијалога и на све могуће начине да, пре свега, осветлимо тежину проблема са којима се Срби суочавају“, рекао је он.

„Ми ћемо и финансијски и у сваком другом смислу да помогнемо, као што чинимо и до сада, како бисмо омогућили нашем народу на Косову и Метохији, посебно јужно од Ибра, да има живот достојан човека у 21. веку“, додао је Петковић.

Канцеларија је саопштила да је Петковић током посете тринаестогодишњем дечаку кога су почеком јула претукли „албански екстремисти“ у селу Гојбуља, рекао да је због броја инцидената тражено од међународних званичника „да се брину о безбедности нашег народа на Косову и Метохији и да појачају патроле да се не би десио случај попут пребијања дечака“.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 22. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар