Јутјуб укинуо канал председника Бразила Жаира Болсонара због ширења дезинформација о пандемији

Јутјуб у саопштењу истакао да је одлука донета „након пажљивог прегледа” и без разматрања посла или политичке идеологије Жаира Болсонара

Жаир Болсонаро (Фото: Марсело Камарго/Агенсиа Бразил)

Видео платформа Јутјуб уклонила је видео записе са канала бразилског председника Жаира Болсонара због ширења дезинформација о пандемији корона вируса.

Јутјуб је у саопштењу за штампу рекао да је одлука донета „након пажљивог прегледа” и без разматрања Болсонаровог посла или политичке идеологије, пише Гардијан.

Крајње десничарски војни капетан Болсонаро критикован је због рекламирања недоказаних лекова, ширења сумњи о вакцини против корона вируса и избегавању ношења маски.

Кабинет председника није још увек имао коментар.

Прошле године су социјалне мреже Твитер и Фејсбук уклониле снимке Болсонара због кршења услова коришћења након што се противио препорукама глобалних стручњака за јавно здравље, преноси Танјуг.

Болсонаров канал на Јутјубу објављује његове недељне видео записе на којима позива министре, поставља питања и прича о својим непријатељима.

Током разговора, који се такође појављују и на његовом Фејсбук профилу, редовно износи сумње у погледу озбиљности вируса и рестриктивних мера.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 7. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар