Тајмс: Енглески суперспецијалци почињу тајну мисију против Русије и Кине

Јединица ће тесно сарађивати британском обавештајном службом MI6 и држаће под сталном присмотром главне војне и шпијунске структуре Русије и Кине

Фото: Факти

Управо формирана британска специјална јединица започиње тајну мисију против Русије и Кине – објавио је Тајмс који се позвао на бригадног генерала Марка Тотена.

Он је открио да ће у тој мисији у важној улози бити „посебна ваздушна и подморничка служба“ чији задатак ће, генерално, бити извођење најопаснијих операција према другим земљама.

Тотен је такође испричао да ће лично предводити специјалце међу британским маринцима који ће се „борити против тероризма и супротстављати најамницима по свету“.

Тајмс наводи да ће под Тотеновом командом бити 4.000 војника.

Сам Тотен признаје да ће он и његови потчињени бити примарно усредсређени на „најкомплексније задатке против Русије и Кине“ и да ће им за то бити потребна знања и искуства истинских специјалиста.

Према његовим речима, његова јединица тесно ће сарађивати британском обавештајном службом MI6 и држаће под сталном присмотром главне војне и шпијунске структуре Русије и Кине.

Тотенови специјалци чак ће обучавати припаднике британске морнарице, који се нађу у Јужном Кинеском мору, „за заштиту од Кине“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Факти/Искра, 18. 7. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. само напријед инглези, добићете по *****.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading