Градоначелник Мајамија Френсис Суарез: Бомбардујмо Кубу као што смо Косово

Један од примера реаговања САД је ваздушни напад на Косово за време администрације Клинтона, објаснио је Суарес, мислећи на бомбардовање Југославије 1999. године

Протест испред Беле куће (Фото: АП – С.В.)

Градоначелник Мајамија Френсис Суарес сматра да САД треба да војно интервенишу на Куби како би свргли тамошњи режим.

Суарез је телевизији „Фокс њуз“ саопштио да Вашингтон треба да изучи различите опције притиска на власти у Хавани.

„Треба разговарати и и то узети као потенцијалну опцију, као једну од многих других опција“, нагласио је Френсис.

Међутим, нешто касније, Суарес је мало ублажио своју првобитну изјаву. Није више позивао директно на ваздушни напад на Кубу, већ је само навео примере како су САД реаговале на одређене догађаје у свету.

„Један од примера је ваздушни напад на Косово за време администрације Клинтона“, објаснио је Суарес, мислећи на бомбардовање Југославије 1999. године.

Он је додао да не позива на конкретне кораке, али да су „људи у Мајамију веома забринути“ тиме што америчке власти ништа не предузимају.

„Да будем јасан: не пропагирам конкретну стратегију, нисам војни експерт нити представник војске. Немам податке нити анализе које има војска. Наша војска ће доносити одлуке. Верујем, јавно или не, али такве дискусије се воде“, објаснио је градоначелник Мајамија, преноси РТ.

Протести на Куби у којима су учествовале хиљаде људи избили су 11. јула у десет административних јединица. Демонстранти траже „одржавање слободних избора“ и решавање социјалних проблема. Присталице владе и комуниста су након позива председника изашли на улице и организовали окупљања у кубанским градовима.

Председник САД Џо Бајден подржао је демонстранте који учествују у антивладиним протестима на Kуби.

„САД стоје чврсто уз народ Kубе док тражи своја универзална права и позивамо кубанску владу да се уздржи од насиља и покушаја да ућутка глас народа“, казао је Бајден.

Он је одбацио тврдње кубанске владе да иза протеста стоје САД.

Пре шест месеци демонстранте који су протестовали испред америчког Конгреса Бајден је назвао терористима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. oprostite ali u ovih par mjeseci ja nisam ni cula ni procitala ni jednu suvislu od ovog gospodina, i onda kazu da smo mi divljaci i ubice, ogledalo nizba?

Оставите коментар