Мондо: Ко је Иван Виденовић, професор који је напао Ђоковића

Не браните Ђоковића и сачувајте достојанство. На приватној журци ваш је идол увијао своје тело под женом ратног злочинца, певаљком чији су пајтоси убили премијера. Допире ли то до вас, написао је Виденовић

Иван Виденовић (Фото: TWITTER/SCREENSHOT/@I_VIDENOVIĆ)

Српски професор Иван Виденовић данима напада Новака Ђоковића, међутим, и у прошлости је често оштро коментарисао разна дешавања у држави.

Некадашњи државни секретар, професор Београдског универзитета Иван Виденовић недавно је осуо салву увреда на рачун нашег најбољег тенисера Новака Ђоковића.

Ко је Иван Виденовић

Проф. др Иван Виденовић  рођен је у Београду 1965. године. Дипломирао је 1990. године у области експерименталне физике на истраживачком смеру Физичког факултета Универзитета у Београду, а магистрирао 1996. године на истом факултету у области Квантне оптике. Докторирао је 2003. године на Институту за физику Универзитета у Базелу у Швајцарској у области Физике кондензованог стања.

Др Виденовић је запослен на Физичком факултету од 1991. године као асистент на неколико смерова. По избору у наставно звање водио је курсеве из више предмета. Објавио је две монографије, а аутор и коаутор је многих стручних радова из ове области.

Виденовић био је ангажован у Влади Републике Србије од 2005. до 2007. године на функцији помоћника министра науке и заштите животне средине – руководиоца Сектора за међународну научно-технолошку сарадњу и потом на функцији државног секретара.

У том периоду премијер је био Војислав Коштуница а владу чинили ДСС, Г17, СПО и Нова Србија уз мањинску подршку СПС-а у парламенту, јер ове 4 странке нису имале већину од 126 посланика.

Најважнији резултати његовог рада у овом периоду обухватају међународне рецензије истраживачких пројеката за циклус 2006-2010, завршетак преговора и приступање Србије 7. Оквирном програму ЕУ за истраживања и технолошки развој 2007. године и унапређење сарадње са Међународном агенцијом за атомску енергију (МААЕ/ИАЕА) и другим донаторима у Програму нуклеарне декомисије у Институту за нуклеарне науке „Винча“.

По окончању мандата у Влади, др Виденовић је позван да се прикључи МААЕ у Бечу на месту официра – менаџера програма техничке сарадње у Дивизији за Европу. На овој позицији ради од 2008. до 2015. године као руководилац националних програма Белорусије, Естоније, Кипра, Летоније, Пољске и Украјине. Руководио је и мултилатерланим пројектима у Европи у области нуклеарне енергетике, истраживачких нуклеарних реактора, медицинске физике и контроле излагања радону. За постигнуте резултате у сарадњи са МААЕ др Виденовићу су исказале признања владе Белорусије, Пољске и Украјине, као и Универзитет у Варшави. Др Виденовић је консултант МААЕ у области програмирања техничке сарадње и управљања истрошеним горивом истраживачких нуклеарних реактора.

Напади на Ђоковића

Повод за напад на Новака Виденовић је нашао у његовој реакцији на понашање енглеске публике током меча са Денисом Кудлом, када је Ђоковић „сочно опсовао“. Али ту се није зауставио, па је нешто касније „ретвитовао“ још један сраман пост о Ђоковићу.

„Не браните Ђоковића и сачувајте достојанство. Је*о вас Вимблдон, на приватној журци ваш је идол увијао своје тело под женом ратног злочинца, певаљком чији су пајтоси убили премијера. Допире ли то до вас?“ написао је Виденковић, а потом још једном напао славног тенисера, те се дотакао певачице Светлане Ражнатовић и покојног премијера Зорана Ђинђића и додао да Ноле „више не може да представља Србију“.

„На крају, на елементарном патриотском нивоу, Ђоковић – тај понос и узор младима – пре пар недеља је, као гошћу на прослави победе у Ролан Гаросу имао и саучесницу Земунског клана у атентату на премијера Србије. Тиме је први задао тежак и мучан ударац свима нама. Ко смо ми?“, додао је професор.

Оштро је коментарисао и раније

Некадашњи државни секретар је пре годину дана прокоментарисао најаву Владе Црне Горе да Србија неће бити на списку држава са којима ће прво бити отворена граница јер и даље има велики број оболелих од корона вируса.

„Као када дође до кризе у најближој породици, превише је нагомиланих негативних емоција, а заборављају се оне позитивне. Медији и неки политичари из Владе Србије и опозиције користе сваку, често и лажну, прилику да посеју нову међунационалну психозу међу грађане Србије“, написао је тада између осталог Виденовић.

Виденовић се такође огласио након што је Скупштина Црне Горе крајем децембра 2019. усвојила закон о слободи вероисповести, те су кренули и протести Срба у тој земљи.

„Ниједно од људских права „нашег народа“ у БиХ и ЦГ није угрожено. Право на живот, рад, предузетништво, безбедност, изборе, здравље, образовање, културу, стваралаштво, веровање. Ниједно. Угрожено је једино умишљено колективно право да од тих држава праве Велику Србију“, написао је на тада он на Твитеру.

Он је једном приликом написао и веома шокантан статус о ћирилици.

„Ћирилица је постала писмо мржње. Већина увреда, псовки и претњи на мрежама долазе писане ћирилицом. Осрамоћених предака, историје и војничке части, на ред за срамоту дошла је ћирилица“, написао је Виденовић једном приликом.

Опрема: Стање ствари

(Мондо, 8. 7. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

10 replies

 1. Вјероучитељ зла

  У очима сукус зла
  Ватрена грозница
  Ломача спремљена
  За Господа

  У устима укус отрова
  И ријеч медена
  Што ваби у гвожђа
  Ледена

  У грудима бије
  Срце вучије
  Антифриз кружи
  Венама

  А рука хладна
  Млитава
  Стисак
  И нема

  Момчило

  34
 2. Аууу, ал’ је Виденовић начитан! Толико је начитан и то на латиници, на туђим језицима, да му се огадио српски језик и српска ћирилица. То је много поган језик на коме се једино може псовати, а те псовке се, наравно, само на ћирилици могу писати. Поред тога, то је и језик на коме се пева уз гусле, а гусле су, то је општепознато, инструмент на коме се једино може величати злочин. Нарочито геноцид! Значи, човек је морао да постане доктор физике да би сагледао сву гадост српског рода и свега српског. И сад отвара видике и простим Србима, а и тамо неким Вимблдонцима, којима треба отворити очи и инсистирати на једној цивилизацијској дисквалификацији свих недостојних Срба. То су, јасно је, сви Срби, осим уваженог доктора.
  Наш народ каже: ‘рани псето да те уједе. Доктор је учио и марљиво радио и сигурно је заслужио своју титулу и овде и у белом свету. Али ипак није успео да се уздигне довољно да схвати да је за његов успех заслужан и неки крезави геџа, који је, као и сви други, плаћао порез држави, која је плаћала школовање доктора. Не може доктор да прихвати заслуге тог мученика који је цео свој век само трпео и псовао. И опстао! За њега је примитивни Ђоковић Дом културе са 4 спрата. Поред тога што је успешан у светским размерама (далеко више од доктора), он не заборавља ко је и шта је. Иако је био у прилици да се одрекне своје земље и наступа за неку другу, он се није полакомио. А доктор је овде само зато што није успео да се пласира у свету. Он је био главни само у оним пројектима у којима је једино важно било утицати на омладину источноевропских земаља да се поистовете за западом. Он је обичан јаничар који врбује друге јаничаре.
  Ноле, само псуј и шири истину о бомбардовању, о санкцијам, о немаштини. Псуј на српском. Псуј и поноси се својим пореклом. Није срамота псовати, срамота је издати. А псовати представнике и то оне најснобовскије оних који су овде убијали је севап.
  Што дубље Ноле, онако по српски!

  81
 3. Политички уљез у српској физици

  Из ЦВ-а др Виденовића је јасно да је он научник испод просека и да му никако није место на Београдском универзитету. Завршио је студије физике са 25 година (уместо са 22-23), магистрирао са 31 годину (уместо са 26), докторирао је са 38 (уместо са 30-31). На велико чуђење српских физичара из дијаспоре Виденовић је сада ванредни(!) професор(!) на Физичком факултету у Београду (ФФБ). Јер, његов научни опус је веома слаб и као такав на Западу никад не би постао ни хонорарни асистент на неком непознатом универзитету! Јасно је да тако слаб стручњак не може никог нешто да научи и да је психолошки предодређен да мрзи успешне људе, као што је Ђоковић.

  Виденовић је као члан Владе Србије 2005-2007 остварио међународне везе и ушуњао се без икаквих научних заслуга – јер се није бавио атомском физиком, у „Међународну агенцију за атомску енергију (МААЕ/ИАЕА) и провео у Бечу од 2008-2017! Чуј, Виденовић у атомској агенцији!

  Подвлачим, да је место у атомској агенцији МААЕ Виденовић добио искључиво на основу политичких веза, јер је и тада, као и сада, био научник веома ниског нивоа и није се бавио атомском физиком.

  Срамота је за ФФБ да овако слаб стручњак буде професор на том факултету. Предлажем ФФБ-у, да при првом следећем реизбору Виденовића не потврди звање ванредног професора.
  Виденовић је уџбенички пример како један лош научник уз помоћ политике заузима место на факултету које му не припада.

  Осим тога Виденовић се показао као лош човек који без повода денунцира грађане Србије. Колико год је Ђоковић врхунски тенисер, толико је Виденовић лош научник. Виденовићево денунцирање Ђоковића је уствари освета лошег ђака.

  Виденовић није наудио Ђоковићу али је на своју несрећу раскринкао свој неморални пут у научној каријери! Сада знамо где се сместио политички уљез.

  Др Миодраг Кулић, физичар, Немачка

  116
  1
 4. Svaka čast dr.Kuliću! Po pravilu mediokriteti koji su ili na nvo ili na državnim jaslama i održavaju se jedino antisrpskom retorikom i djelovanjem. Kmetovi koje preziru svi,i narod i oni koji ih postavljaju.

  57
  1
 5. Јадни човек, како ли се морао напатити седећи у Влади, а тамо све на ћирилици, и још Коштуница, овејани Србин! Али, ако се нашло довољно пара, синекура и то још иностраних, онда се ваљда могло и истрпети! Иначе, изгледа да се у царској Вијени није баш много профинио – како беше она стара: „Мартин у Беч (или беше Загреб), Мартин из Беча (Загреба?)“ Много мрзи сиротог Новака! Покушавам да замислим колика је та мржња и колико је патолошка, када натера човека да напише све те гадости које је написао! Према њима, она Новакова псовка је права дечја песмица! Професор, прави заточник, брани Србију, претке, историју, војничку част и нас од Новака и ћирилице! Што се тиче достојанства, добро би било да прво размисли о чувању свога!

  53
  1
 6. Тако је кад бескорисна ****** пожели да буде штеточина…

  32
 7. Похваљујем ”Стање ствари” што је, објективности ради, навело заиста значајну радну биографију г-дина Виденовића. Али, ту се и заустављам, јер сви наводи у овоме тексту изјава г-дина В. говоре о отужној изопачености његових ставова.

  Што се тиче Новакове псовке на коју се био окомио, подсетила бих на то да су се сви љубитељи доброг тениса наслушали сочне, увек исте псовке коју смо не само читали са усана Енди Марија, већ и одлично чули сваки пут, а то је било врло често, када би био изнервиран током меча. Па га Виденовић није опањкао, није му је то ”фак” парало свилене и васпитане уши; а није се тада осећао ни увређен у име публике. Да није због тога што Мари није Србин!

  Подсећам га и да је на недавној фудбалској утакмици Енглеска – Данска, публика извикивала погрде, бацала пиротехнику и УПЕРИЛА ЛАСЕР У ГОЛМАНА ДАНСКЕ док је очекивао пенал.

  За жаљење сте, г-дине Виденовићу – на спортском, ћириличном и сродним, нама важним а вама туђим теренима… Што се тиче, по мом мишљењу одличне певачице, узорно васпитане жене, а њене (по вама) индиректне умешаности (!) у убиство премијера, предлажем вам да прочитате ”Трећи метак” Николе Врзића и Милана Веруовића. Као стручњаку за природне науке и, самим тим за фактографију, па и физичке појаве или хемијске процесе, нећете са тим убиством повезивати нити музику, нити спортове.

  20
 8. Па шта је то Ноле радио са Цецом?
  Ако је већ нешто и радио, нека му је алал. Али,
  зашто се овај евнух нашао толико увређеним? Чудно, јер ту хормони више не раде.

  16
 9. Нај већа титула коју може неко достићи је човек. Кад то достигне може бити доктор, спортиста, сељак, радник…

 10. Можда је доктор очекивао и неку пару, као и остали србомрсци и србопљуачи.

Оставите коментар