Мирослав Лајчак: Ништа није техничко у дијалогу Београда и Приштине

Све у разговорима о нормализацији односа између Косова и Србије је високо политичко, ништа није техничко, написао специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине

Мирослав Лајчак (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг)

Специјални представник Европске уније (ЕУ) за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је данас у Бриселу да „ништа није техничко“ у разговорима о нормализацији односа између Косова и Србије.

„Све у разговорима о нормализацији односа између Косова и Србије је високо политичко, ништа није техничко“, навео је данас Лајчак на Твитеру.

Специјални представник ЕУ додао је да је данас разговарао са замеником премијера задуженим за европске интеграције Бесником Бисљимијем, који ће сутра предводити косовску делегацију у наставку дијалога Београда и Приштине.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да ће сутра у Бриселу бити нова рунда дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу, а домаћин састанка ће бити Лајчак.

Делегацију Србије ће предводити директор те канцеларије Петар Петковић, који је у понедељак рекао да ће дебату у Бриселу почети питањем неформирања Заједнице српских општина на Косову (ЗСО).

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 6. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Само се ти Мирославе са бесницима договарај , залудан поп јариће крсти.Тај договор одмах окачи мачку о реп , јер је време магараца , штапа и шаргарепе давно прошло. Не тврдим да магараца немамо , некад су српску дипломатију представљале људске величине – Дучић, Ракић, Црњански, Винавер, Андрић, а сад нас по свету представља несвршени електричар и таљигаш из Јагодине који све што град заради расипа на певаљке, играчице, музиканте , линдрање по свету и скрцавање лежаљки на плажама Паралије.Представља нас тузланска продавачица ослића, скуше и папалина, хрватска ЛГБТ навијачица, правник коме је диплому обезбедио ректор радикал, плагијатори, фалсификатори и остали шљаматори. Од таквих може само циркус да се очекује и циркус и гледамо, али се народу очи отварају и све боље види куда га води владавина најгорих.

Оставите коментар