Лондон: Вимблдон „победио“ корону

Власници карата ће и даље морати да при уласку покажу њихов ковид-статус, да се придржавају правила и да носе маске, наводе организатори

Фото: Томас Ловлок/AELTC

Организатори Вимблдона су објавили да ће од четвртфинала трибине моћи да буду попуњене са 100 одсто капацитета Централног и Терена 1. Пре тога на програму ће последњи пут бити такозвани „манични понедељак“.

Два највећа терена на Вимблдону досад нису били попуњени до самог краја због текуће пандемије вируса корона, али ће се то променити, чиме ће организатори трећег Гренд слема поставити стандарде у Енглеској о организацији спортских манифестација током короне.

Мечеви у осмине финала, који су на програму у понедељак током такозваног „маничног понедељка“, и даље ће моћи да приме само 50 одсто гледалаца.

Подсетимо, „манични понедељак“ ће се ове године одржати последњи пут, пошто ће од 2022. године на Вимблдону бити прекинута традиција према којој се током „средње недеље“ нису играли мечеви, већ су сви пребачени за понедељак.

Капацитет Централног терена је 14.979 места, а Терена 1 је 12.345 места, те се верује да ће трибине бити попуњене до последње столице током четвртфинала, полуфинала и финала.

Ово ће, уједно, бити први спортски догађај у Великој Британији у којем ће трибине неког стадиона на отвореном бити попуњене до последњег могућег места.

„Власници карата ће и даље морати да при уласку покажу њихов ковид-статус, да се придржавају правила и да носе маске док су у покрету“, навели су организатори.

Пре него што гледаоци у пуном капацитету навале на трибине Вимблдона, одиграће се чак по осам мечева у мушком и женском синглу у понедељак.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар