Србија и Мађарска спојиле цеви Балканског тока

Прве количине транзитног гаса кроз нашу земљу за Централну Европу почеће 1. октобра

Фото: Танјуг/Синиша Купиновић

Јавно предузеће „Србијагас“ и мађарска компанија ФГСЗ повезали су гасовод „Балкански ток“ на граници са Мађарском, преко којег ће руски гас убудуће преко Турске, Бугарске и Србије долазити у централну Европу.

Мађарска ће од сутра изнајмити своје капацитете, а Србија ће постати важна транзитна земља за Централну Европу.

Душан Бајатовић , генерални директор „Србијагаса“, рекао је да је на тај начин стављен крај дугогодишњег великог посла којим је наша земља коначно решила питање снабдевања гасом из другог правца, а не само преко Украјине.

„Нико се у Србији више неће смрзавати, а ни цена гаса за домаћинства неће се мењати од јесени. Повећање због цене нафте, које прати и цена гаса, прелиће се на „Србијагас“, објаснио је Бајатовић.

Прве количине транзитног гаса кроз нашу земљу за Централну Европу почеће 1. октобра, преноси РТС.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Да је заживео Јужни ток било би лепше.. Овако, још један „ветар у једра“ „султану“.

  2. Занимљиво је стационирање немачких фирми у Војводини, Орбанова издашна помоћ мађарском становништву, грађење саобраћајница згодних за окупацију и заобилажење Србије у овом и сличним пројектима. Баш занимљиво.Просто насликана будућа политичка активност.Само, како ће Србима у Војводини да буде кад се прича исприча до краја, видећемо.Не треба их ни жалити ако им не буде лепо. Много су често истицали да нису из Србије, што значи да нисмо из исте земље, а њихове речи о Србијанцима и Србији су нас чудиле и понижавале , али су прихваћене и запамћене.Знамо ми каква је наша судбина кад дођу зли дани.Знамо да ће нам сви окренути леђа , па увек су то радили .Али ми смо навикли да са сваким злом борбујемо сами.Бог сваком додели крст који може да носи.Слобода је крст моје Србије и увек смо били спремни да га понесемо.Млади су нам отишли, сад ми старци имамо прилику да јуначки помремо. За Србе то није ништа страшно. За нас, то је одувек била највећа част.А властима Србија захваљује за бескрајно сиромаштво и бесконачно отимање.То је све што нам је из Београда последњих неколико деценија дошло.Београд је као онај поп из приче, не уме да даје. Исто је и са осталим регионима. Србија је матица која мора непрестано да даје и да се жртвује , чак и онда кад је на издисају . Али, кад пчеле убију матицу , ускоро не буде пчела .Пчеле су паметна бића која то никада не раде, за разлику од људи.

Оставите коментар