Српски Крстур: Откривен илегални мигрантски камп

Акција усмерена на откривање илегалних миграната и идентификацију особа за које постоје индиције да се баве кријумчарењем људи, крађама, изнудама над ирегуларним мигрантима и другим кривичним делима

Фото: МУП Србије

Припадници полиције су рано јутрос на подручју Српског Крстура у општини Нови Кнежевац, у акцији „Плажа”, открили камп илегалних миграната међу којима су пронађена безбедносно интересантна лица, као и предмети, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се наводи да су акцији, која је била усмерена на откривање илегалних миграната и идентификацију међу њима особа за које постоје индиције да се баве кријумчарењем људи, крађама, изнудама над ирегуларним мигрантима и другим кривичним делима, присуствовали и министар унутрашњих послова Александар Вулин и директор Полиције Владимир Ребић.

Вулин је рекао да су ухапшени припадници кријумчарске банде вршили „различита кривична дела и били разлог да се наши грађани у овом делу Србије осете небезбедним”, као и да се то „неће дозволити и неће се толерисати”.

Према његовим речима, „мигрантска криза није нешто што је изазвала Србија”, она је „неће ни решити, али на нашој територији мигранти ће морати да се понашају у складу са законом и закон важи за све”, преноси Бета.

„Као што важи за наше грађане, важи и за мигранте. Нећемо дозволити да мигранти врше кривична дела према нашим грађанима, али нећемо ни дозволити ни да се иживљавају и врше кривична дела према припадницима мигрантске популације. Закон важи за све”, казао је Вулин.

Комесар Комесаријата Србије за избеглице и миграције Владимир Цуцић истакао је да Србија озбиљно приступа миграционом проблему и да Европа нема пуно министара унутрашњих послова који у раним јутарњим сатима са својим припадницима учествују у акцијама, лично им пружајући подршку и помоћ.

Затечени мигранти у илегалном кампу на обали Тисе биће дислоцирани из Српског Крстура у Прихватни центар Прешево, док ће рад са безбедносно интересантним лицима преузети припадници Полицијске управе Кикинда и Служба за борбу против тероризма.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар