Павле Грбовић: Постаје лицемерно тражити од Србије да призна државност Косова

Према речима председника Покрета слободних грађана неприхватљиво да се спречава повратак Срба у своје домове на Косову и Метохији

Павле Грбовић (Извор: N1)

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Павле Грбовић изјавио је да поштовање права Срба на подручју Косова и Метохије и заштита културног наслеђа српског народа морају постати приоритет будућег дијалога Београда и Приштине.

Грбовић је агенцији Бета казао да су разочаравајуће поруке које својим поступцима, али и нечињењем шаљу власти у Приштини последњих недеља.

„Очигледно је да постоји суштинско неразумевање шта значи помирење. Помирење не значи само да се једна страна помири с чињеницом да не може да врши власт на тој територији, већ помирење подразумева стварање услова за суживот Срба и Албанаца на Косову и Метохији“, оценио је председник ПСГ.

Према његовим речима, неприхватљиво је да се спречава повратак Срба у своје домове, да се хапсе људи који се вербално успротиве претресању једне старице, да се скидају заставе са цркава, да се пребијају српска деца и да на то нико не реагује.

„У таквим условима, када нико од релевантних актера на Косову не реагује на овакве случајеве, било да је реч о власти, опозицији или цивилном друштву, постаје лицемерно уопште тражити од Србије да призна државност Косова. Због тога је неопходно да се у даљем току дијалога у први план ставе интереси Срба на Косову и Метохији, а не погодба о томе шта ће власти у Београду добити као компензацију за нове уступке према Приштини“, закључио је Грбовић.

Опрема: Стање ствари

(N1, 2. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. korak naprijed, bravo mladicu!

  2. Стандарди пре статуса – дакле дошло му је из оног места где се завршавају леђа у главу..А говорио је то својвремено и правовремено један којег упорно демонизују ови граџанери задње две деценије, само тада то није било у складу са налогом њихових газда па су другу песмицу певали.

Оставите коментар