Павле Грбовић: Постаје лицемерно тражити од Србије да призна државност Косова

Према речима председника Покрета слободних грађана неприхватљиво да се спречава повратак Срба у своје домове на Косову и Метохији

Павле Грбовић (Извор: N1)

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Павле Грбовић изјавио је да поштовање права Срба на подручју Косова и Метохије и заштита културног наслеђа српског народа морају постати приоритет будућег дијалога Београда и Приштине.

Грбовић је агенцији Бета казао да су разочаравајуће поруке које својим поступцима, али и нечињењем шаљу власти у Приштини последњих недеља.

„Очигледно је да постоји суштинско неразумевање шта значи помирење. Помирење не значи само да се једна страна помири с чињеницом да не може да врши власт на тој територији, већ помирење подразумева стварање услова за суживот Срба и Албанаца на Косову и Метохији“, оценио је председник ПСГ.

Према његовим речима, неприхватљиво је да се спречава повратак Срба у своје домове, да се хапсе људи који се вербално успротиве претресању једне старице, да се скидају заставе са цркава, да се пребијају српска деца и да на то нико не реагује.

„У таквим условима, када нико од релевантних актера на Косову не реагује на овакве случајеве, било да је реч о власти, опозицији или цивилном друштву, постаје лицемерно уопште тражити од Србије да призна државност Косова. Због тога је неопходно да се у даљем току дијалога у први план ставе интереси Срба на Косову и Метохији, а не погодба о томе шта ће власти у Београду добити као компензацију за нове уступке према Приштини“, закључио је Грбовић.

Опрема: Стање ствари

(N1, 2. 7. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. korak naprijed, bravo mladicu!

  2. Стандарди пре статуса – дакле дошло му је из оног места где се завршавају леђа у главу..А говорио је то својвремено и правовремено један којег упорно демонизују ови граџанери задње две деценије, само тада то није било у складу са налогом њихових газда па су другу песмицу певали.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading