Војислав М. Станојчић: Блиски сусрет Вучића и Јеремића или Рашомон са Андрићевог венца

Сусрет у Председништву личио је на почетак неке кафанске туче у којој се најпре размењују увреде, које затим доводе до разбијених глава

Александар Вучић и Вук Јеремић у Председништву Србије (Фото: Нова.рс)

Политичку сцену наше земље обогатио је 25. јуна неочекивани блиски сусрет Александра Вучића и Вука Јеремића у Председништву Србије.

Претходила му је изјава Александра Вучића на конференцији за медије одржаној у Палати Србије, када је наговестио да је спреман да се бије са челницима Народне странке и позвао их да дођу код њега ако смеју.

Како се могло чути од Вука Јеремића и његових сарадника, они су се упутили у зграду председништва на Андрићевом венцу са намером да се састану са председником, пошто су његову изјаву схватили као могућност да са њиме разговарају или да га позову на ТВ дуел, али од тога није било ништа.

Вучић очито није очекивао да ће се ико усудити да закуца на врата зграде у којој ради, па је у растројеном стању изишао у ходник, почео да га вређа и уноси се Јеремићу у лице. Све је личило на почетак неке кафанске туче у којој се најпре размењују увреде, које затим доводе до разбијених глава…

Представници Народне странке кажу да се председник налазио у неком необичном стању, викао је и псовао, уносио се у лице Јеремићу и као да је очекивао да га он само дотакне, па да радници обезбеђења реагују, шчепају нападача и одведу га у затвор.

То је у најкраћем оно што су представници Народне странке испричали за „Србин.инфо“, док је потпуно другачији опис истог догађаја могао да се чује или прочита у гласилима која стварају и чувају лик и дело Александра Вучића.

Блиски сусрет у згради Председништва на Андрићевом венцу био је прави поклон Вучићевим удворицама како би започели такмичење у осудама упадача и силеџија Народне странке који су, по ко зна који пут, угрозили њиховог вољеног Вођу.

„Представници Народне странке дошли су да изведу маркетиншки маневар са намером да линчују председника Александра Вучића, али су још једном показали какве су кукавице“, изјавио је Милош Вучевић.

Било би неприродно да се није јавио и министар полиције, мирођија у свакој чорби, који је рекао како су припадници Кобри спречили да руководство Народне странке предвођено Јеремићем „добије од председника оно што су заслужили“.

Извор: Данас

Госпођица Брнабић рекла је како су народњаци победили и Маринику Тепић, док је Центар за безбедност, истрагу и одбрану ДБА осудио ненајављени долазак опозиционих првака у зграду Председништва Србије и позвао надлежне органе да санкционишу опозиционе вође: „Питамо се шта би било у некој другој земљи да је неко из опозиције упао код председника? Да ли би били ухапшени?“

Огласио се и сам „угрожени“ Вучић: „Они су викали, вређали, њих петорица, ја сам. Не можете да имате енергије и могућности да вичете колико њих петорица. Не мислим да је то страшно. Они мене нису ничим нису угрозили. То што су викали, то је политички перформанс, на томе немам шта да им замерим“.

Део тог „политичког перформанса“ народњаци су забележили мобилним телефонима, па се са снимка овог догађаја у згради Председништва лепо види и чује како је заиста изгледао овај блиски сусрет Вучића и Јеремића.

А ако је неко помислио да су напредњаци, заједно са својим председником, променили причу о хулиганима из Напредне странке, који су „провалили у зграду Председништва Србије и угрозили Вучића“ – тај неко је веома, веома наиван.Categories: Судбина као политика

Tags: , , ,

Оставите коментар