Нова С: Због хајке ћерке црногорског премијера се не осећају безбедно у Србији

Јелена и Милена Кривокапић навеле су да су одмах након завршених студија покренуле посао у Србији и засновале породице, али да се „због хајке која је покренута против њих“ не осећају безбедно у Београду

Здравко Кривокапић (Фото: AP Photo/Patrick Semansky)

Ћерке премијера Црне Горе, Здравка Кривокапића, Јелена и Милена Кривокапић изјавиле су да се због „хајке која је покренута у београдским таблоидима“ не осећају безбедно, те да је њихова породица изложена „незапамћеном медијском линчу“.

Оне су саопштиле, како преноси портал Нова.рс, да су веома разочаране због тога што их неко протерује из државе и града који доживљавају као свој, те да ће, у консултацији с породицом и безбедносним службама Црне Горе, проценити колико је њихов даљи боравак у Београду сигуран.

Реагујући на написе у београдским таблоидима који су њиховог оца описали као „издајника“ и „човека који пљује Србију“, а њих као децу премијера Црне Горе која, упркос томе, имају послове у Београду, Јелена и Милена Кривокапић навеле су да су одмах након завршених студија покренуле посао у Србији и засновале породице, али да се „због хајке која је покренута против њих“ не осећају безбедно у Београду.

„Ово што раде таблоиди је оно што може да види сва јавност и Србије и региона, али ми нисмо суочене само с медијским линчом. О свему смо обавестиле институције које се баве безбедношћу у Црној Гори. Тренутно смо у Црној Гори, а да ли ћемо напустити Србију и Београд одлучићемо након консултација с породицом и службама које у Црној Гори процењују нашу безбедност“, саопштиле су сестре Кривокапић.

Јелена и Милена Кривокапић (Извор: Лична архива)

Навеле су да разумеју да политика на Балкану понекад подразумева и понеку тежу реч, али “ово што се ради кроз медије у Србији нашој породици, више није политика, већ чист линч”.

“Нас нико није натерао да одемо у Београд и почнемо да се професионално остварујемо, већ смо то учиниле из љубави. Зато је страшно да нас сада неко тера да напустимо државу и град које смо волели као своје. Желимо да се захвалимо свим пријатељима у Србији, свим добрим људима који су нас звали да нам пруже подршку и да нам кажу да смо добродошле у Србији. Ту Србију и тај Београд смо зато и изабрале за место у којем желимо да живимо”, поручиле су оне.

Нова.рс подсећа да су од када је црногорски парламент усвојио Резолуцију у Сребреници, медији под контролом режима у Србији свакодневно писали о представницима власти у Црној Гори, у првом реду о премијеру Здравку Кривокапићу и председнику Скупштине, Алекси Бечићу, наводећи да је реч о људима који су српски народ прогласили геноцидним, иако је у документу назначено да поменута Резолуција није уперена ни против једног народа.

Међу онима који су били најгласнији, након одлуке Скупштине Црне Горе, био је министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин.

Александар Вулин (Фото: ДЈБ)

Он је 18. јуна рекао да је „Здравко Кривокапић последњи пут разочарао Србе“ и предложио да се забрани улазак у Србију онима који су гласали за Резолуцију, те да њихове породице виђају у Црној Гори.

„Председник Вучић није човек који забрањује, али тражићу од њега да онима, који су гласали за Резолуцију, забрани улаз у Србију. Нека своје породице добро распоређене по Београду виђају у Црној Гори“, рекао је Вулин.

Потпредседник Народне странке, адвокат Боривоје Боровић затражио је од власти у Србији да престану са хајком против Срба и Црногораца пореклом из Црне Горе који живе у Србији, и да престану да Црну Гору третирају као своју провинцију.

Опрема: Стање ствари

(N1, 29. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

3 replies

 1. Сада ће лепо да иду на Цетиње да улепшавају тамошње домаћице у Салону лепоте…

  Како њихов отац („тајо“) рече, вреднији је један камен Катунске нахије но сва Шумадија…

  19
  1
 2. Које фолирање, ево њих чим прође сезона купања. И нека их. Ово је за оне који читају између редова. Ово не ради неки обичан наивни професорчић, ово је скоро полупрофесионални политички рад. Хм, угрожене ћерке које само што су заволеле српске паре. Ово је подмукло „уваљивање“. Чуј , извршиће се безбедносне провере по дубини и ширини, па ће конзилијум одлучити.

  16
  1
 3. Младе Кривокапићке се жале, кажу осјећају се угрожено али ни једном ријечју не спомињу разлог за „хајку“. У Србима се, након деценија и деценија, буди самопоштовање јер нас се читаво вријеме на разне начине угрожава, па и тиме што нам се набацује бреме „геноцида“. То ове двије сестре, образоване и успјешне у Београду, не могу или не желе да схвате и кажу. Можда им „сине“ када схвате да ни образовање ни успјех не могу да остваре у тој и таквој Црној Гори чију „заштиту“ сада траже.

  16

Оставите коментар