Генерал Томазо Витале: Сарадња НАТО и Србије много јача него што грађани виде

Генерални секретар Столтенберг је похвалио личну посвећеност председника Вучића партнерству Србије с НАТО

Извор: Shutterstock

Шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Томазо Витале изјавио је да је сарадња тог савеза и Србије много јача и развијенија него што грађани у Србији виде.

„Један од разлога за то је и велика количина дезинформација, против којих се боримо чињеницама и нашим заједничким вредностима, транспарентним приступом и конкретним мерама“, рекао је Витале за лист Блиц.

Он је подсетио да се ове године навршава 15 година од придруживања Србије програму НАТО Партнерство за мир.

Истакао је да НАТО у потпуности поштује одлуку Србије да се не учлани у тај савез, али како је додао, НАТО и Србија и даље могу да сарађују, и то је оно што раде.

„Наше партнерство је добро развијено и одвија се у више домена: политичком, војном, научном. До сада смо постигли значајне резултате“, навео је Витале.

Према његовим речима, практична сарадња се допуњује политичким дијалогом на свим нивоима, што се могло видети и када је председник Србије Александар Вучић у мају посетио Брисел.

„Ово је суштински елемент односа НАТО и Србије и кључни фактор за јачање обостраног разумевања и поверења. Генерални секретар Столтенберг је похвалио личну посвећеност председника Вучића партнерству Србије с НАТО и поново потврдио дугорочну посвећеност НАТО-а јачању стабилности широм Западног Балкана, чему такође доприноси Кфор“, истакао је Витале.

Опрема: Стање ствари

(N1, 26. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. ovdje nekome ide u racun da brka loncice

Оставите коментар