СЗО: За најризичније категорије вакцинација сваке године, за остале сваке друге

Нове варијанте вируса наставиће да се појављују, а вакцине ће редовно морати да се унапређују, наводи се у интерном документу Светске здравствене организације

Фото: Бета/АП

БРИСЕЛ – Светска здравствена организација предвиђа да ће најугроженија популација када је реч о корона вирусу, попут старијих грађана, требати да прими сваке године додатну дозу вакцине како би стекла заштиту од свих сојева, наводи се у интерном документу у који је Ројтерс имао увид.

Када је реч о општој популацији, процењује се да ће њој додатна доза требати на сваке две године.

Ова процена укључена је у извештај о којем ће се разговарати на састанку Глобалне алијансе за вакцине (Гави), која руководи програмом СЗО Ковакс.

Није наведено како се дошло до овог закључка, али према основном сценарију, нове варијанте вируса наставиће да се појављују, а вакцине ће редовно морати да се унапређују, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Ko ovima jos veruje?

  2. Каква ПРОЗОРИВОСТ ! Какав пробој времена у вечност ! Какво обузимање тамом загаслог угарка научењачке струке ! Сада знам код кога је Трговчевићев прстен, сада знам ко је прстеновао свој средњи прст и врти чаробни беочуг у смеру казаљке на зиду, те прориче будућност ! Браво !
    * ПРОЗОРИВОСТ – имати дар лупања к’о отворен прозор

Оставите коментар