Виктор Орбан није гледао утакмицу Мађарске због дугиних боја на стадиону Бајерна

Виктор Орбан одбио да отпутује у Минхен и није га било на спектакуларном мечу фудбалера Немачке и Мађарске

Виктор Орбан (Фото: А. Васиљевић)

Виктор Орбан, премијер Мађарске, пре неколико дана изјавио је да неће отпутовати у Минхен и гледати кључну утакмицу Мађарске на Европском првенству због тога су челници Немачке изразили жељу да обоје Алијанц арену у дугине боје, као знак подршке ЛГБТ заједници. Обе стране су испуниле обећање, те Орбана нисмо видели на стадиону Бајерна.

„ЛГБТ афера“ озбиљно је продрмала Европско првенство претходних дана – што због одлуке УЕФА да забрани Немачкој да обоји стадион у дугине боје, а што због новог усвајања закона у Мађарској који забрањује да се деца уче основама ЛГБТ.

Обе стране трпеле су критике (УЕФА и Виктор Орбан), а на крају су Немци истерали своје иако се Европска кућа фудбала противила да се стадион осветли рекавши „да је такав захтев политички“.

Ипак, цео фудбалски свет се побунио против УЕФА, фудбалери, фудбалски клубови, савези држава почели су да боје своје грбове у заставе дугиних боја, те је на крају Немачкој дозвољено да уради оно што је желела.

Знајући да ће се то десити, Виктор Орбан је одбио да отпутује у Минхен и није га било на спектакуларном мечу Немачке и Мађарске који је завршен без победника – 2:2.

Фото: in4s.net

Утакмица није могла да прође без скандала, па је тако у току интонирања химне Мађарске непознати мушкарац утрчао на терен са ЛГБТ заставом. Обезбеђење је брзо реаговало и младић је уклоњен са стадиона.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 24. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Орбан је озбиљан државник. Подршка нормалности и не истицању претенциозних симбола којима нас глобалисти бомбардују у креирању новог света.

    21

Оставите коментар