Александар Вучић: Знао сам да ЗСО неће бити формирана

Вучић поручио да у преговорима с Приштином „нема правде и принципа“, а преостаје да се види „шта може да се уради за народ и земљу, а онда готово по сваку цену да чувамо мир и стабилност“

Александар Вучић (Dragan Mujan/Nova.rs)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, говорећи о потписивању Бриселског споразума с Приштином 2013. године, да је знао да Заједница српских општина (ЗСО) неће бити формирана, „јер то (приштинској страни) није био ни план“.

Током завршне речи на седници Скупштине Србије о Косову, Вучић је рекао да је Приштина „играла“ око Бриселског споразума због две тачке на које Србија није пристала: пријем Косова у УН и увођење регионалне полиције на Северу Косова, коју би већином чинили Албанци.

Вучић је навео да је он „грешник“, у поређењу са својим политичким противницима, за које је казао да су „безгрешни“, а „најмање грешни када су у питању паре у њиховим џеповима“.

„У ужареној атмосфери, имао сам довољно храбрости да одем међу људе (на Косову) који су ми псовали мајку, оца и децу, и говорили да сам издајник, и да им кажем: ‘Сачекајте да видите како ће Албанци да беже од Бриселског споразума!’“, казао је Вучић.

Додао је да био у праву, „не зато што је паметнији“, већ зато што је „добро разумео међународне околности и притиске“ и схватио да се Приштина „игра“.

Вучић је навео да је Бриселски споразум међутим омогућио Србији да се развија и да економски напредује.

Он је поручио да у преговорима с Приштином „нема правде и принципа“, а преостаје да се види „шта може да се уради за народ и земљу, а онда готово по сваку цену да чувамо мир и стабилност“.

Опрема: Стање ствари

(Нова с, 22. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. Зар Председник не увиђа да је потписивањем по Србију штетног Бриселског споразума с Приштином 2013. године, прекршио Устав и да је то највећа издаја српских интереса. И вашингтонски потпис је био штетан, тако да га молимо да више ништа не потписује. А бежање од одговорност за учињено не може бити унедоглед.

  11
  1
 2. @ Sara
  Зна он да је штетан, зато и јесте потписан.
  Није он тај ко треба да брине о србским интересима.
  Ви га молите, а шта је са онима који га моле да потпише ? од којих је примио и аванс ?

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  6
  1
 3. Пробали смо са западом и једно и друго. Супротстављали се, у почетку и ратовали са њима. Онда су дошли „паметни„ који су критиковали такав приступ и почели са другачијим. Почело је отворено увлачење, пристајање на све, чак и на оно што нису ни тражили. Тотална понизност и уништавање државе и народа. Шта примећујемо? Није успео ни један ни други приступ, ево већ већ деценијама. Сада се прелепо са ове временске дистанце види да није било криво Милошевићево „ инаћење“ . „Запад “ је увек био болестан, подао и зао . И биће довека јер је то константа и сврха њиховог постојања. Они су нама Православнима искушење од Бога дато. Уосталом, не залази сунце џабе на западу.
  Значи шта ? Треба имати свој понос, своје Ја, поштовати своју традицију, своје часне претке и мислим да је ипак боља варијанта супротстављати се злу и борити се по било коју цену него бити поданик болесницима и гадовима, поданик зла.

Оставите коментар