Војислав М. Станојчић: Вучић пред судом (засад само за клевете и увреде)

Било би занимљиво да се АV појави у судници као тужени и као тужилац у исто време

Александар Вучић (Фото: Весна Лалић/НоваС)

Уобичајено је у читавом свету да се у земљама у којима се председници бирају на општим изборима новоизабрани шеф државе, у својој приступној беседи обрати нацији изјавом да ће бити председник свих грађана, па тако и оних који нису гласали за њега.

Сличну поруку упутио је нашим грађанима и AV 2017. године када је изабран за председника Републике Србије, али се веома брзо показало да ју је заборавио истога часа пошто је свечаност завршена. Веома се брзо се вратио у своје радикалске дане, на говор улице, кафане и навијачких група, којим исказује нескривени презир и мржњу за политичке противнике, и неистомишљенике. .

Сасвим разумљиво, ове његове поруке изазивају реаговања опозиционих политичара, које он непрестано „части“ разним погрдним именима или оптужбама за пљачку и проневере, па се обраћају суду како би AV био кажњен, а они добили задовољење за увреде и клевете, којима их непрестано обасипа.

Пошто је Бошка Обрадовића назвао лажовом и фашистом, председник Двери га је тужио, па је, према првостепеној пресуди, AV осуђен да му исплати 200.000 динара.

Вук Јеремић, председник Народне странке поднео је тужбу против А. Вучића још пре три године јер је за њега рекао да је „шеф међународне банде“, тражећи за увреду 50 милиона динара одштете, али је суђење почело тек ових дана припремним рочиштем, на коме је одлучено да се главна расправа одржи 4. новембра..

Госпођа која води овај судски поступак одбила је захтев Вучићевог правозаступника да оптужени не мора да се појави у судници 4. новембра, већ је изричито захтевала његово присуство.

У изјави за медије адвокат је изразио чуђење што Вук Јеремић захтева да се Вучић појави у судници, објашњавао је како је председник веома заузет и да просто не разуме особе које га туже, и траже да се са њим суоче на суду

Није тешко претпоставити да се А. Вучић неће појавити у судници ни 4. новембра. наћи ће ко зна колико изговора да би се оправдао, а у ствари показао да за њега у овој земљи не постоји никакав суд.

Првог јуна одложено је још једно суђење Александру Вучићу. Тужбу је поднео Драган Ђилас због увреда које АV годинама изговара на његов рачун, а у вези са Ђиласовим пословима и „ пљачкањем грађана Србије док је био на власти“.

Александар Вучић (Фото: Дарко Војиновић/АП Фото)

Својевремено „најбољи студент Правног факултета у Београду“, како воли да каже за себе, није дошао на ово рочиште, а није ни његов адвокат, па је суђење одложено за 3. септембар.

Адвокат је накнадно објаснио да је био спречен, а у исто време је најавио како ће и Вучић да тужи Ђиласа „јер не може неко ко тужи за повреду своје части и угледа да грубо вређа туђу част и углед“, Још је додао да ће у име свога клијента захтевати да се противтужба која ће бити поднета у истом предмету расправља пред истим судијом који води и Ђиласову тужбу против Вучића.

Било би занимљиво да се АV појави у судници као тужени и као тужилац у исто време. Занимљиво, али и неоствариво. Он се боји таквих суочавања и једноставно их избегава, а затим држи монологе преко својих електронских и штампаних гласила и увек побеђује све своје ветрењаче…

Њега, међутим, очекују много озбиљнији судски процеси од ових за клевете, које засад успешно избегава.

Онога часа када постане незанимљив за своје стране заштитнике и налогодавце, а закасни на последњи авион за бекство, одговараће за штеточинску политику коју је водио, за самовољу, безбројна кршења Устава, склапања по Србију неповољних међународних уговора, за Савамалу, Вељу Невољу, Београд на води, Јовањицу… а о његовој „лавовској борби за одбрану Косова и Метохије“ и да се не говори.



Categories: Судбина као политика

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. “Онога часа када постане незанимљив за своје стране заштитнике и налогодавце, а закасни на последњи авион за бекство…”

    Aaa, pa svestan je on toga.
    Zato ce dobro paziti da na ovaj avion ne zakasni.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading