Бранко Ружић: Вакцинација дала резултате, могућа и регуларна школска година

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић верује да ће нова школска година на јесен кренути на регуларан начин

Фото: Небојша Марјановић

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да је вакцинација против корона вируса у нашој земљи дала позитивне резултате и да верује да ће нова школска година на јесен кренути на регуларан начин, као пре епидемије.

Он је рекао да ће се пратити препоруке здравственог дела Кризног штаба, истичући да је образовни систем показао да није место трансмисије вируса.

„Сви су радили много тога да изађемо на ‘зелену грану’ и спремни смо за сваку солуцију”, рекао је Ружић одговарајући на питање новинара, преноси Танјуг.

Бранко Ружић (Извор: N1)

Он је данас посетио сајам ученичких задруга у ОШ „Лазар Саватић” у Земуну, где је потписао уговоре са директорима 28 основних школа у Србији за оснивање и подршку ученичким задругама у вредности од 5.800.000 динара.

Ружић је, поводом завршних испита за будуће средњошколце, рекао да су школе спремне, али и да ће свако ко буде злоупотребио тестове, бити „најдрастичније кажњен”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар