Вељко Одаловић: Куртијева изјава о мени за дневну употребу, не ископавам ја гробнице

Иза свих локација које тражимо да се провере стоје и починиоци убистава, који ће морати одговарати, зато је Курти узнемирен, оценио председник Комисије Владе Србије за нестала лица

Вељко Одаловић (Извор: N1)

Председник Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић изјавио је да је захтев премијера Косова Аљбина Куртија да он не буде на тој функцији јер је „Геринг и Гебелс у истој особи“, за дневну употребу и да тиме највећу штету наноси породицама несталих.

Одаловић је, у гостовању у Дневнику Радиотелевизије Србије, рекао да он не ископава масовне гробнице Срба и неалбанаца по Косову, него приштински органи, којима Курти не да судски налог.

Ако сам ја проблем, то је најмање битно. Али није Курти тај који ће одређивати, него наша Влада, истакао је он, и указао да у Србији нико, на било ком нивоу власти, није спречио да се ископавају масовне гробнице са убијеним Албанцима и истражују локалитети на које Приштина укаже.

Према мишљењу Одаловића, он смета Куртију због чињенице да српска страна има комплетне информације о масовним гробницама на Косову, сакупљене из разних извора, укључујући и међународне, и није пропустио о томе отворено говори свуда, укључујући и у Приштини.

Иза свих локација које тражимо да се провере стоје и починиоци убистава, који ће морати одговарати. Зато је Курти узнемирен, оценио је он, наглашавајући да су ти злочинци и данас део приштинског система.

Одаловић је навео да се на консолидованим листама 1.639 особа води као нестало, од којих су 570 Срби, неалбанци и део Албанаца, чије породице не верују Приштини, па су нестанак пријавиле Србији.

Опрема: Стање ствари

(N1, 16. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар