Данијел Сервер: Не очекујем да ће икада више Београд управљати Косовом

Бивши званичник ЦИА рекао да је Вучић јасно ставио до знања да није спреман да предузме „одважне кораке попут признавања независности Косова“ пре наредних председничких избора у Србији

Данијел Сервер (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Професор на вашингтонском Универзитету Џонс Хопкинс и један од главних албанских лобиста у САД Данијел Сервер уверен је да ће до споразума између Београда и Приштине доћи, али сматра да се то неће догодити у наредним месецима.

Он је у интервјуу за Глас Америке оценио да је сусрет председника Србије Александра Вучића и тзв. косовског премијера Аљбина Куртија у Бриселу позитиван сигнал, али је мишљења да није добро то што, како је рекао, „имају потребу да један о другом говоре у негативном контексту“.

Подсећа да је Вучић јасно ставио до знања да није спреман да предузме, како се изразио, „одважне кораке попут признавања независности Косова“ пре наредних председничких избора у Србији.

„Када је реч о Куртију, ту постоји неколико питања. Шта може да очекује да ће добити из свега овога. Поставиће то питање и на њега ће тражити адекватан одговор“, рекао је Сервер.

Иако је уверен да ће до решења доћи, Сервер сматра да је пре тога потребно да се догоди мноштво ствари, при чему посебно мисли на „признање Београда да је изгубио суверенитет над Косовом“.

„Не очекујем да ће икада више Београд управљати Косовом. О томе нема говора, али мислим да могу бити пријатељске земље и надам се томе. Нема смисла да се дипломатски или војно сукобљавају“, уверава Сервер.

Опрема: Стање ствари

(Ало, 16. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Никада не реци икада!

  2. Данијел Сервер: “ Очекујем да ће Београд управљати Косовом и Метохијом!“
    Данијел Сервер: “Косово и Метохија ЈЕСТ и БУДЕТ Србија!

Оставите коментар