Банатски културни центар донирао књиге школама у Новом Милошеву и Ранилугу (КиМ)

Донацију књига у издању Банатског културног центра за Ранилуг на Косову и Метохији проследиће млади песник Јован Зафировић

Фото: Банатски културни центар

Банатски културни центар из Новог Милошева донирао је 200 наслова ОШ Др Ђорђе Јоановић у Новом Милошеву и 200 наслова ОШ Вељко Дугошевић у Ранилугу (Косово и Метохија) поводом јубилеја: 35 година од оснивања Културног дворишта Радована Влаховића, 30 година издавачке делатности и 15 година од оснивања Банатског културног центра.

Владимир Бата Голушин, директор ОШ Др Ђорђе Јоановић из Новог Милошева, поводом донације је рекао: “Имамо ту част да се данас посебно захвалимо Сенки и Радовану Влаховићу, односно Банатском културном центру!

Приликом данашње посете, Радован Влаховић, донео нам је на дар преко 200 наслова из њихове издавачке радиности!

Фото: Банатски културни центар

Ово можемо рећи да је круна наше сарадње јер смо и пре тога из Банатског културног центра добијали сјајне подстицаје кроз учешће у разним пројектима као што су Пролеће Симе Цуцића, Дани Теодора Павловића, Сунчан дан, кроз многобројне изложбе и књижевне сусрете, кроз сарадњу са словачком амбасадом и организацијом Бибиана. Да не заборавимо да Сенки Влаховић дугујемо и за визуелни идентитет наше акције Бранимо знање!. Хвала вам за сва прегнућа да културни живот нашег села буде обојен бојама света које зраче и ван нашег Новог Милошева и доносе свет у нашу, некада не толико заинтересовану средину.

Као уздарје, Радовану Влаховићу је уручена макета ветрењаче, рад ученице VII разреда, Анастасије Рођенков, и пакет производа из радионице наставнице Видице Штетин.

За све ово набројано и за све будуће заједничке сарадње, нек вам ветрови са банатске равнице у крила ветрењаче донесу добро здравље и пуно успеха уз сву захвалност коју вам ми шаљемо!”

Донацију књига у издању Банатског културног центра за Ранилуг на Косову и Метохији проследиће млади песник Јован Зафировић, аутор три књиге у издању БКЦ-а, који је управо био ђак ОШ Вељко Дугошевић у Ранилугу којој ће бити дониране књиге.

Опрема: Стање ствари

(Банатски културни центар, 12. 6. 2021)Categories: Моба

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. Велики хуманиста Радован Влаховић и Банатски културни центар.

 2. Свака част БКЦ-у, али не и аутору наслова.

  Шта је то сад, „донирао“? Или „донација“? Ва’д хел из ит?

  А имамо дивне речи дар, поклон, даривати, поклонити.

  Непринципијелно коришћење страних речи, поготово модерних англицизама је погањење српског језика.

  Знак је варварског односа према сопственој култури. Знак времена, то јест, пристанка на окупацију.

 3. Podjose suze same, trebaju nam ovakve vesti.

Оставите коментар