Министарка правде Маја Поповић: КиМ остаје у преамбули Устава

Промена Устава у области правосуђа најважнија је у области владавине права, рекла је Поповићева и додала да владавина права доводи до правног система где постоји правна сигурност

Устав Србије (Фото: Бета)

Косово остаје у преамбули Устава Србије, изјавила је данас министарка правде Маја Поповић.

Гостујући на телевизији Прва, Поповићева је навела да су измене Устава једна од најважнијих активности у Акционом плану за поглавље 23.

Промена Устава у области правосуђа најважнија је у области владавине права, рекла је Поповићева и додала да владавина права доводи до правног система где постоји правна сигурност.

„Када имате државу у којој постоји правна сигурност долазе и страни инвеститори што значи значајно отварање нових радних места за грађане, а самим тим и повећање њиховог стандарда”, рекла је Поповићева, пренео је Танјуг.

Маја Поповић (Фото: Влада Србије)

Она је навела да је коруптивност ствар етике, морала и интегритета сваког судије и додала да не постоји ниједна правна норма која може спречити њихово коруптивно понашање, али га може санкционисати.

С тим у вези, истакла је да судије морају имати адекватне плате јер ће се, додала је, на тај начин смањити могућност корупције.

Поповићева сматра да су судије тренутно добро плаћене, додајући да увек постоји могућност повећања тих плата, али да се морамо кретати у оквирима наших могућности.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар