Данило Тврдишић: Вакцина против короне и жиг звери из Откровења Јовановог

Са сигурношћу се може тврдити да вакцине против вируса короне нису жиг звери описан у откровењу Светог Јована Богослова

Фото: Танјуг

„16. И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, те им даде жиг на десној руци њиховој или на челима њиховима,

17. Да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, или име звијери, или број имена њезина.

18. Овдје је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звијери: јер је број човјеков и број њезин шест стотина и шездесет и шест.“
Откр. 13,16-18

Велики број хришћана је последњих месеци у извесној нелагоди, чак и страху, поставио себи и другима питање везано за горе поменути наслов. Да ли је вакцина против короне заправо жиг звери из Откровења Јовановог? У складу са тим ред је да се на то питање одговори опрезно и са расуђивањем, имајући на уму шта о томе каже Свети Оци и Свето Писмо, а посебно Откровење Јованово. Питање је вишеслојно тако да и одговор мора бити такав – вишеслојан.

На самом почетку ваља истаћи да се са сигурношћу може тврдити да ова вакцина (или ове вакцине обзиром да их има од различитих произвођача) против вируса короне НИСУ жиг звери описан у откровењу Светог Јована Богослова.

Како са сигурношћу можемо имати одричан одговор на ово питање које заокупља пажњу хришћана широм света и тврдити да вакцина није поменути жиг из Откровења Јовановог? Можемо, јер у Откровењу (Откр. 13,16-18) пише да ће се жиг звери стављати на два јасно и прецизно дефинисана места (на „десну руку и чело“). Наглашена прецизност у изразу Јована Богослова (који је у тренутку писања Откровења био надахнут Духом Светим) је била управо са намером да предупреди све произвољности тумачења овог места у будућности и да не би дала ни мало простора за другачије, слободније или метафоричко тумачење ових Јеванђелских речи. Дакле, поменути услов ове вакцине не задовољавају.

Друго, у Откровењу је јасно речено да када наступи време жига звери, да се без њега „неће моћи ни куповати ни продавати“. Иако је јасно да се са корона кризом десила тектонска промена тзв. „граничних услова“ чије померање иде у смеру безготовинског света (као и света небивалих рестрикција и ограничења које се спроводе под изговором ширења вируса), још увек у пракси нема забране куповине и продаје за невакцинисане. Још увек.

Упозорење о обавезном ношењу маски, Алабама, САД (Фото: Ед Хауел/Daily Mountain Eagle)

Шта значи немогућност куповине и продаје описана у Откровењу? То у пракси значи да ће библијски жиг директно бити повезан тј. неодвојив од свих средстава плаћања појединца (поменута повезаност је, по логици ствари, услов без ког се не може увести потпуна забрана куповине и продаје).

Жиг ће бити неодвојив, ово је врло важно апострофирати, не само од средства плаћања и личних финансијских трансакција, већ и од самог људског тела. Поставља се питање како то са сигурношћу можемо знати (да ће постојати нераскидива веза између откровењског жига и људског тела)? Врло једноставно, то знамо и можемо знати по удубљивању у појам жига тј. ако се осврнемо на његово основно значење. Жиг је, наиме, трајан белег на телу и готово га је немогуће скинути или одстранити. Тако нпр. сточари жигошу стоку, тј. на тај начин је обележавају да би тако показали своје трајно и потпуно власништво над жигосаном стоком. Свети Оци говоре да ће жигом звери антихрист добити трајно и потпуно право власништва над жигосанима.

Фото: Печат

Дакле, све иде у правцу дискриминације и сегрегације невакцинисаних, па чак и при куповини и продаји. Ту спора нема, јер реч је о очигледности коју је излишно посебно доказивати. А да ли је већ наступило време потпуно безготовинског света и забране куповине и продаје за невакцинисане? Још увек није. То, наравно, не значи да то време неће наступити колико за један месец или једну годину.

Дакле, сценарио из Откровења ће бити реалан и могућ тек онда када се трансакције буду обављале потпуно без готовог (папирног) новца, дакле, искључиво електронски. Јер, логичка конструкција каже да док постоји папирни новац (који је по природи ствари одвојив од тела) увек ће постојати могућност да се систем изврда. Док то тако не буде практично ће бити немогуће спровести комплетну операцију. Дакле, можемо закључити да ни овај услов код ковид вакцина још увек није испуњен.

Испуњавање пророштва, реализација једног по једног услова, убрзање времена

Са друге стране, јасно је да цео свет убрзано хита ка потпуној електронској трговини без готовог новца у оптицају. То је постао део званичне агенде најмоћнијих и њихов врло јасно дефинисан циљ (агенда 2030 усвојена од стране ОУН, затим агенда 21, а ту су и многобројне недвосмислене изјаве најмоћнијих које иду у правцу трансхуманизма и безготовинског света). Цео концепт о ком се говори у Откровењу Јовановом јесте у фази реализације, али је још увек отворено питање времена и рокова. Јер планови су откривени, остало је само непознато колико ће бити брз темпо њихове реализације.

Да се осврнемо на везу између жига и вакцине. Када је реч о актуелним анти ковид вакцинама, неодвојивост од људског тела је услов који, у теорији, и постојећа вакцина задовољава, јер убацивањем садржаја из вакцине у људско тело дешава се поменуто спајање. Неодвојивост од тела је, дакле, обавезан, али свакако није довољан услов испуњења пророчких речи Откровења. Јер сувишно је и напомињати да је различитих вакцина у новијој историји било много и све су на неки начин постале неодвојиве од тела, али ниједна није била жиг звери.

Фото: Спутњик/Лола Ђорђевић

Дакле, поред неодвојивости од људског тела, потребно је да се испуне још неки услови да би се испуниле пророчке речи из Откровења. Неопходно је да је поменуто сједињење остварено тако што је претходно извршено добровољно саглашавање и примање искључиво на десну руку или чело (овај услов још није реализован). Следећи услов који мора бити испуњен је да ће то бити глобалан феномен тј. да се дешава на нивоу целог света (овај услов је по први пут у историји на путу да буде реализован) и да без њега неће бити могућа било каква новчана размена (ни овај услов није реализован, али је такође на путу реализације).

Да закључимо: КОНЦЕПТ контроле и власништва над људима путем жига звери је са корона кризом: јавно прокламован, глобалан и свеобухватан и тежи да буде безуслован. У његовом спровођењу већ сада се ревносно активирала државна присила на нивоу целог света у чему се већ сада надзире један центар моћи или светска влада, док је интензитет те присиле различит и још увек зависи од сваке државе понаособ.

Дигитални сертификати и ковид пасоши за вакцинисане прописани од стране државе јесу кораци од „сто миља“ у правцу потпуног стезања обруча за невакцинисане и реализације пројекта на глобалном нивоу. Један мали корак нас дели од опште обавезујућих ковид личних карата. Колико смо близу од тога свако нека закључи по сопственом расуђивању.

Данило Тврдишић (Извор: Србин.инфо)

Једно је сигурно, људи снују, Бог одлучује.

Наше је да стражимо и да „пазимо да нас неко не превари“.

Прочитајте јошCategories: Разномислије

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Ух, добро је.
  У Израелу и на Кипру нпр. је већ забрањено кретање свима који су невакцинисани или нетестирани, тј. немају ПЦР тест не старији од 72 сата – тј. не могу да уђу ни у самопослугу да купе храну.
  Тј. да би ушли у продавницу морају да имају од-штамп-ан QR code, тј. штамбиљ (а на немачком stempel баш значи жиг) – па ја утрипово да они сад не могу да купују. Али наравно, није то то, могу и да купују и да продају – онлајн.
  А на QRC-у је у 3 угла по једна шестица, и ја утрипово да је то 666 и да свако ко прима QRC прима и stempel и број имена, па ми није било свеједно.
  И још сам трипово да кад се каже „име звери“ то може да се разуме и као „идентитет звери“ односно уникално дигитално име које Звер даје сваком човеку понаособ и које он онда заувек носи у блокчејн каталогу Звери, ко ми у крштењу, па сам се и због тога унезверио.
  Али хвала Данилу, сад сам се ипак смирио. Ко да сам попио два апаурина с великим пивом.
  Идемо даље!

  16
  3

Оставите коментар