Владимир Димитријевић: О тајни броја 666

Данас се број 666 намеће свуда, као знамење скорог тријумфа последњег лажног месије

Извор: Печат

Број 666 јавља се у Откровењу Јовановом, Апокалипси, завршној књизи Светог писма, као број антихриста, последњег лажног месије у злу уједињеног човечанства. Антихрист је краткотрајни победник у сукобу између два царства: Царства Божјег, које је стварно, мада оку невидљиво, и коме неће бити краја; и царства сатаниног, које је илузорно, овосветско и привремено. Сатани је од самог почетка историје главни циљ да оснује царство на земљи. Бог је често спречавао да се ова његова намера у потпуности оствари (у време Потопа и Вавилонске куле итд.), јер се још није било испунило време за њено остварење и крајњи суд.

Социјални изопштеници

Грех је ушао у овај свет због лажи да човек може сам собом постати бог. Како учи Свето писмо, ова лаж ће свој врхунац и остварење доживети с доласком човека познатог као антихрист, који ће се прогласити отеловљењем Бога.

Ето зашто Свети Јован користи тајанствени број 666 у вези с антихристом:

„Овдје је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звијери; јер је број човјеков, и број њезин је шест стотина шездесет и шест“ (Отк. 13, 18).

Каже се да је 666 број човеков. Господњи број је седам, 777, што би представљало Божанску Тројицу. Човеков број је 6, и он ће увек бити мањи од 7, ма колико човек настојао да се прогласи Богом. 666 јесте тројство броја 6. Антихрист је инкарнација онога што човек може да постигне на земљи, а што је супротстављено величанственом делу Господњем приказаном у божанственом савршенству броја 777. 666 је број човека а не Бога, кога ми никада нећемо достићи упркос свим нашим плановима, претензијама или тежњама.

Ханс Бол, Свети еванђелиста Јован прима Откровење, 1564.

Важно је истаћи да је број 666 знамење тријумфа безбожне економије над сваком људскошћу. Велики грчки подвижник Свети Пајсије Светогорац (упокојио се 1994. године) говорио је:

„А касније онај ко не буде жигосан бројем 666 неће моћи ни да продаје, ни да купује, ни да узима у зајам, ни да се запосли. Мислим да овим системом антихрист хоће да потчини себи цео свет. Људи – без обзира да ли су црвени, црни или бели – који се буду налазили ван овог система, неће моћи да раде, постаће социјални изопштеници. Тако ће (антихрист) бити наметнут уз помоћ система, који контролише свеопшту економију, и само ће они који буду примили печат – жиг с бројем 666 моћи да ступају у трговинске односе.“

Наступиће безакоње и безбожништво

Када се јави антихрист, завладаће неограничена мржња према свему што је добро и исправно (као и према онима који добро и исправно чине). Наступиће безакоње, безбожништво, неморал, одступања од закона Божјег и страшан прогон светитеља. Међутим, хришћанско предање каже да ће кратко после јављања антихриста истински Господ Христос поново доћи и донети суд, васкрсење и обнову читавог света.

Николај Крамској, Христос у пустињи, 1872. (Фото: Викимедија)

Иако је број 666 из хришћанске традиције познат као број звери, антихриста, његово значење није у свим религиозним системима исто. Тако је већ поменути старац Пајсије упозоравао да тај број у тумачењу извесних талмудских учењака значи власт злата и новца над човечанством, и земаљско царство оних који верују у злато и новац:

„Сада су им потребне шестице, три шестице. А зар Свети јеванђелист Јован не говори да је то број антихриста? Сваки верујући који има савести, схвата шта се догађа. А за њих је број 666 – симбол економије. О томе постоји запис у Старом завету: ’А злата што дохођаше Соломону сваке године бјеше шест стотина и шездесет и шест таланата. Осим онога што доношаху трговци и они који продаваху мирисе; и сви цареви арапски и главари Хобсбом. земаљски доношаху Соломону злато и сребро’ (Друга књига Дневника, 9, 13–14).“

Такође, у окултизму њу ејџа, број 666 је број мистичких моћи (о томе је писала Алиса Бејли, која је основала издавачку кућу „Луцифера као просветитеља човечанства“, Lucis Trust). Магијско име Алистера Кроулија, најутицајнијег светског сатанисте 20. века и шпијуна британске обавештајне службе, било је Велика звер 666.

Данас се број 666 намеће свуда, као знамење скорог тријумфа последњег лажног месије. Нарочито се намеће људима кроз разне државне методе идентификације личности, чему се савремени православни свети оштро противе.

Прихватање бројчаног кода уместо имена по свом деловању на човекову душу непосредно је супротно тајни светог крштења и с духовног гледишта је антикрштење.

Човек се у крштењу „рађа одозго“

Кроз Тајну крштења човек улази у Цркву, а кроз антикрштење у антицркву. Црква је Тело Христово, сабор верних који су се обукли крштењем у Христа, где се сваки хришћанин сједињује с Христом и другим члановима Цркве кроз Свето причешће. А антицрква је „Мрежа“, заједница чланова-чворова, која има своје законе, своју иницијацију (антикрштење) и богохулну пародију црквеног јединства – „везу свега са свима“ кроз бројчано антииме („број имена звери“) и, рецимо, чип (жиг звери на руци и на челу). Глава Цркве, Господ Исус Христос, као пастир добри, зове своје (словесне), овце по имену (Јн. 10, 3), односно обраћа се личности сваког човека; а глава антицркве, сатана, обраћа се својим обезличеним робовима по броју.

Крштењем се човек одриче сатане и дела његових (то јест озверености) и спаја се (љубављу) с Христом. Другим речима, човек се у крштењу „рађа одозго“ (Јн. 3, 7), оживљава као духовна личност. Као потврду тога он добија свето име које се уписује у Књигу живота, осим ако он сам касније не избрише то име из ње својим животом. У антикрштењу човек се обезличава и постаје антихристов роб. Ово деловање антикрштења потврђује атонски старац Пајсије. У свом познатом чланку „Знаци времена: 666“ он пише: „… ови се пак одричу светог печата Христовог који им је био дат на светом крштењу: Печат дара Духа Светога, с тим да приме печат антихриста и говоре да имају у себи Христа!“

Владимир Димитријевић (Фото: Медија центар Београд)

Што се недељника Печат тиче (пред читаоцима је управо његов 666. број, а излази у 14. години постојања ових новина!), он је, од свог оснивања, на страни оних који са бројем 666 немају никакве везе. Осим кад је нумерација редовних издања у питању. Нека остане тако док „Печат“ траје, а желимо му многаја љета.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Печат, 28. 5. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

8 replies

 1. Докле ће овај равногорац и југословен са српским именом и презименом да спашава српски народ? Боље би било да нам објасни колико је његов идол и агент комитерне чича Дража са својим покретом нанео зла српском народу? Нека нам објасни колико су равногорци ослободили усташких логора, а били су најбројнија ослободилачка војска на Балкану! А може и да нам објасни, како је његов идол Дража сарађивао са енглеским агентом др. Павелићем или другом Титом, по коме данас сви равногорци пљују!

  3
  40
 2. Milane, što si takav? Pusti ove samoproklamovane ćetnike, rodoljube i patriote da žive u svojim zabludama. Možda će Englezi jednog dana ekshumirati Dražu i sahraniti ga u kući cveća, pored druga Tite, jer to je san svakog ravnogorca. Tako bi napokon došlo do pomirenja unutar KPJ-u, i lakšeg uništavanja ono malo Srba što ih je ostalo.

  2
  21
 3. @Milan ili Djuka Bizon. Uglavnom je na Standardu, malos vamos malos tamos…Gde li ce kada avav zaglavi dozivotnu?

  15
  2
 4. Жалосно је, колико је озбиљно Никос „побркао лончиће“ као и сви остали самопрокламовани родољуби, погубљени у времену и простору. Не треба их осуђивати, јер су у животу прочитали само буквар за 1. разред основне школе.Читанку за 2. полугодиште истог разреда, нису ни видели, а све знају као она темпларско-станишићевска замлата др. Дејан Лучић. Јесте и смешно и жалосно. Нека нам се и смеју кад смо глупи ко бизони.Лаку ноћ свирачи…

  2
  17
 5. @Apis
  Batice, ti si izgleda od onih koji vise veruju tudjim ocima nego svojim?! Ako,ako, samo nek je napredno. Nego batice, mani se naseg profesora koji ubada u sustinu sa svakim tekstom. Eno ti ga Djukica Bizon pa zajedno, tamos vamos, sa ostatkom partizana na bockanje…

  6
  2
 6. Не страда српски народ због окултно-‘магијских сатанистичких бројева. Не страда он ни зато што је „небески“. Он страда јер је лош као народ. Србин једно прича, друго ради, а треће мисли. Када је патријарх Павле поручио:“Будимо људи иако смо Срби“, исти су хтели да га каменују. Срби поштују само оне који их убијају, краду, омаловажавају и при томе им се смеју у лице. Много гордости, сујете и мржње само може да призове зло и увек ће бити крив неко други!

  2
  12
 7. Поштована Оливера, рекосте: „Када је патријарх Павле поручио:“Будимо људи иако смо Срби““. Сам патријарх је демантовао ту изјаву. Његове су само прве две речи, остао су измислили тенденциозни и антисрпски орјентисани новинари или су то објавили по нечијем налогу. Молим Вас, будите пажљивији!

  13
  2
 8. Meni demantovana izjava patrijarha Pavla uopste ne smeta jer se u istoj nikad necu prepoznati! Mozda je patrijah trebao da kaze: „Budimo ljudi iako smo komunisti“! Neko je napisao i : “ Cujte Srbi cuvajte se sebe“. Da li je i ovo tendenciozna laz antisrpskih novinara?

  3
  2

Оставите коментар