У Нигерији угашен Твитер

Твитер јуче повукао поруку нигеријског председника Бухарија због тога што крши његова правила, па је зато обустављена активност ове друштвене мреже на територији Нигерије

Мухамаду Бухари, председник Нигерије (Фото: AFP)

Нигеријска влада објавила је данас да је обуставила активности Твитера на својој територији, два дана пошто је та друштвена мрежа повукла један твит председника Мухамадуа Бухарија.

„Савезна влада је суспендовала на неодређено време активности сервиса микроблогова и друштвене мреже Твитер у Нигерији”, саопштило је Министарство за информисање.

Данас поподне мрежа је и даље радила у Нигерији, јавили су тамошњи новинари агенције Франс прес.

Твитер је јуче повукао поруку нигеријског председника Бухарија због тога што крши његова правила. Уз подсећање на грађански рат у Нигерији 1967-1970, у тој поруци је речено да се према онима који се данас лоше понашају, треба опходити „језиком који разумеју”, преноси Бета.

Председник је ту поруку објавио после низа напада на државне службе, углавном на југоистоку Нигерије, за шта су оптужени регионални сецесионисти.

Би-Би-Сијев новинар из Нигерије рекао је да је ово први пут да је обрисана Твитер порука председника.

Нигеријски министар информисања Лаи Мохамед рекао је да Твитер можда има своја правила, али да она нису универзална и да председник ако је забринут због неке ситуација, треба да има слободу да изрази такво мишљење.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар