Здравко Кривокапић тражио опрост од митрополита Јоаникија

Црногорски премијер поновио да ће Темељни уговор са СПЦ бити потписан

Здравко Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

Председник црногорске владе Здравко Кривокапић вечерас је на дочеку испред Храма у Подгорици тражио је опрост од митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Премијер је у обраћању митрополиту Јоаникију рекао да не би урадио ништа што је на штету Српске православне цркве и обећао да ће Темељни уговор са том верском заједницом бити потписан.

Кривокапић је од митрополита затражио опрост ако је, како је рекао, урадио ишта лоше.

„Опростите ако сам нешто погријешио“, казао је Кривокапић митрополиту Јоаникију, преноси подгорички „Дан”.

Велики број верника дочекао митрополита Јоаникија

ПОДГОРИЦА – Уз аплауз верника и свештенства испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици вечерас је дочекан новоизабрани митрополит црногорско-приморски Јоаникије, који ће касније служити вечерњу службу у том храму.

Због великог броја верника за саобраћај је затворен булевар испред храма, а након дочека огласила су се звона, док су верници скандирали „владико соколе”, пренела је РТЦГ.

Извор: Твитер Здравка Кривокапића

Међу окупљенима који су дочекали митрополита је и премијер Здравко Кривокапић који је у обраћању митрополиту Јоаникију рекао да не би урадио ништа што је на штету Српске православне цркве и обећао да ће Темељни уговор бити потписан, наводи РТЦГ.

Он је од Јоаникија затражио опрост ако је, како је рекао, урадио ишта лоше, а након што се обратио митрополиту заједно су се упутили према храму, где су њихов улазак верници пропратили аплаузом.

Јоаникија је испред храма осим Кривокапића дочекала и министарка просвете, науке, културе и спорта Весна Братић, а догађају је присуствовао и председник парламента Алекса Бечић, као и посланик Демократа Борис Бограновић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. „Опростите ако сам нешто погријешио“!
    Премијер ништа није погријешио! Врло прецизно је то детектовао Ђорђе Вукадиновић.
    А ако је и погријешио, далеко је мањи грешник од оних који га нападају.

    4
    4

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading