Протојереј Бранислав Јелић: Останите код куће и јачајте имунитет

Јачајмо духовни имунитет, а то су вера и љубав и смирење, призивајући Онога Који може да нас спаси и сачува од свих болести и искушења

Протојереј Бранислав Јелић (Фото: ТВ Храм)

Ако мислите да је наслов овог текста зафркавање, рећи ћу вам отворено, и без увијања – јесте! Међутим, то је зафркавање које ми слушамо већ месецима, у најневероватнијим и најразличитијим формама, од стране „надлежних“ институција и њима подрепашких медија! Ђаво је добио широк простор за испољавање своје луцидности, а у крајњој линији злобе и глупости!

Зашто ђаво, зашто помињати ђавола у вези са  „хуманим“ намерама светских влада да нас „сачувају“ од вируса?! Зато што мере које оне доносе, односно спроводe, уништавају људе и физички, и психички, и економски, и политички; и на сваки други могући начин! При томе, врло добро знамо да се многи умрли, без обзира на стварни узрок смрти, подводе под „жртве“ ковида, те се ствара лажна слика и непотребни страх! Постоји и снимак „ковид глумице“ из Немачке, која је плаћена да глуми болест у болници док је снимају, са све писаним инструкцијама које је показала у другу камеру! Све су то особине ђавола који је „лажа и отац лажи и човекоубица од искони“ (Јован 8:44)!

Демонске слуге размахале су се у невиђеној мери и обиму, а психички уништавају нарочито старце и малу децу. Повећава се број самоубистава, а повећаће се и број других болести, јер овај психички и физички терор људи не могу издржати! Из Аустралије нам стижу језиве вести да је држава забранила фармерима, чија су имања спаљена да се враћају тамо и да их обнављају, јер, наводно, тамо нису довољно безбедни! Тежи се потпуној контроли и поробљавању човека, а прича о ковиду и наводна брига за здравље су само маска за то!

Оно што властодршци овога света не знају јесте да је Божија Реч и прва и последња, и да ће Богу одговарати за сваку своју лаж, сваки свој грех, сваки свој злочин! Дужност власти је да кажњава зле, а штити и помаже поштене грађане, међутим, многе власти раде супротно, служећи „кнезу овога света“ то јест ђаволу, не знајући да је овај рат против Бога и човека осуђен на пропаст, између осталог и због тога што сваки човек има бесмртну душу, па зато и Господ Исус Христос каже: „Не бојте се оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити“ (Лука 12:4)!

Не треба се бојати ђавола и слугу његових, јер ће они бити погубљени вечном казном и смрћу и мукама, него се треба бојати Бога, да се не огрешимо о Њега, јер онда самима себи постајемо злочинци и убице!

Јачајмо духовни имунитет, а то су вера и љубав и смирење, призивајући Онога Који може да нас спаси и сачува од свих болести и искушења. Амин!Categories: Српско православно стање

Tags: , ,

3 replies

 1. Држим дистанцу

  Држим дистанцу
  Од гадова
  Од смрадова
  Накота адова

  Држим дистанцу
  Од испраних умова
  Од празних друмова
  Вражјих кумова

  Од страха
  Од зловида
  Прогнозе краха
  Од хуманоида

  Момчило

  56
  50
 2. Најзад неко у Цркви да ЈАСНО И ГЛАСНО иступи. Прави пастир Божији, наш отац Бранислав. Нека нам га Бог чува!

  18
 3. @Драган Лазаревић.

  У цркви су одавно јасно иступили чувари вере у катакомбама ЕРП у егзилу…

  Послушајте њихове беседе о „невидљивом непријатељу“

Оставите коментар