Предраг Кон скинуо маску и најавио: Мора бити ублажавања мера

Ситуација ове године је потпуно другачија од претходне јер има доста оних који су прележали вирус и који су имунизовани, рекао епидемиолог и члан Кризног штаба

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је јасно да неког ублажавања епидемиолошких мера мора бити.

„Ми смо сада у доста стабилнијој ситуацији, али вирус је још са нама и померио се ка млађем узрасту. Тај додатни опрез је неопходан да нам се не би десило изненађење”, рекао је Кон на ТВ Хепи пред данашњу седницу Кризног штаба, преноси Танјуг.

На питање да ли је могуће да се понови сценарио од претходног лета, Кон је одговорио да је ситуација потпуно другачија јер има доста оних који су прележали вирус и који су имунизовани.

„Не може да се очекује да буде као што је било, али било каква прослава која може да се заврши заражавањем бесмислена је и то треба имати на уму”, нагласио је Кон.

Кон је први пут у студио скинуо маску, а после питања да ли је безбедно да је скине, с обзиром на то да су сви присутни вакцинисани, он је рекао да маску носи више због примера.

„Али, постоје и теоретске могућности које се све више смањују и директно зависе од циркулације вируса. Вакцинисани људи ће сигурно у некој перспективи и слободније да се понашају”, нагласио је Кон.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Скини маску

  Скини маску
  Буди човјек
  Лицем пред лице
  Бога стани

  Диши дубоко
  Мир пронађи
  Ако је вјере
  Чему страх

  Скини маску
  Диши дубоко
  Ако си мртав
  Чему страх

  Момчило

  10
  9

Оставите коментар