НКПЈ: Хоћемо бисту председника Сија у Београду

Нова комунистичка партија заједно са Савезом комунистичке омладине Југославије, тражи да се подигне биста председнику Кине у Београду

Си Ђинпинг (Фото: Анђелко Васиљевић)

На неколико локација у Београду осванули су билборди са фотографијом председника Кине Сија Ђинпинга и натписом „Хоћемо бисту за нашег друга Сија”.

Реч је о иницијативи Нове комунистичке партије (НКПЈ) која, како се наводи у саопштењу на сајту НКПЈ, заједно са Савезом комунистичке омладине Југославије (СКОЈ), наставља да на овако симболичан начин изражава захтев да председник Кине и генерални секретар Комунистичке партије Кине добије бисту у Београду.

Фото: НКПЈ

„Тиме би се наш народ симболично, али достојно одужио помоћи која је у борби са вирусом корона стигла из НР Кине”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

На београдски аеродром Никола Тесла јутрос је слетео авион „Ер Србије” са 440.000 доза кинеске „Синофарм” вакцине против корона вируса.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 5. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. Образложење заслужује исправку. Тиме би се наш народ достојно одужио НР Кини, која је направила вирус и успела да га (ис)пусти из лабораторије, а да овај затим побије неколико милиона људи. Заиста је заслужио бисту политичар за чијег је мандата почео Први светски биолошки рат.
  Шест милиона побијених Јевреја = геноцид. Геноцид је почињен и над Јерменима и Србима. Како се зове ово што је Кина учинила?

  9
  5
 2. Побогу људи , зар нам није било доста комуниста и њихових злочина. Сада и ова шака њихових наследника даје себи право нешто да захтева. Треба да се завуку у мишју рупу и ћуте док их не нестане. Или је можда неко други већ направио бисту па њих потура. Можда Сијев брат ???

  8
  1
 3. Jadnici misle mozda tu neka lova padne.E tu su se grdno prevarili.

Оставите коментар