Славен Радуновић: ДФ ће покренути опозив Ђукановића, тражићемо изјашњење Уставног суда

Грађани ове државе који су учествовали на плебисциту и због тога како су се изјаснили не могу да обављају функцију у земљи у којој је Мило Ђукановић предсједник и шеф режима 30 година, казао Радуновић

Славен Радуновић (Фото: Снимак екрана, Јутјуб)

Демократски фронт ће тражити изјашњење од Уставног суда и покренути опозив предсједника Црне Горе Мила Ђукановића због кршења Устава изјавама везаним за своје разговоре са министром вањских послова Ђорђем Радуловићем и његовим односом према кандидатима за амбасадоре, казао је посланик ДФ Славен Радуновић.

Ђукановић је данас током обраћања на Цетињу саопштио да они који су били против обнове независности немају морално право да траже сагласност државе Црне Горе да буду њени представници.

Радуловић је казао да је Ђукановић овом изјавом прекршио Устав и основна људска права одређених људи.

„Мисли се на амбасадоре и људе који 21. маја нису гласали за независност Црне Горе. Грађани ове државе који су учествовали на једном изјашњавању, плебисциту због тога како су се изјаснили не могу да обављају јавну функцију у земљи у којој је Мило Ђукановић предсједник и шеф режима 30 година“, казао је Радуновић.

Он је цитирао Устав Црне Горе, одјељак Људска права и слободе, члан 17 у које пише: „Права и слободе остварују се на основу устава и потврђених међународних споразума. Сви су пред законом једнаки без обзира на било какву посебност или лично својство“ и казао да је ово најексплицитнији вид кршења људских права од када је уведено вишестраначје.

„Ово је врхунац дрскости који не би смио да се заврши на начин да Мило Ђукановић настави да обавља ову функцију. Очекујем најозбиљније реакције свих институција у Црној Гори, невладиних организација као и дипломатског кора“.

Радуновић је казао да ће пробати да анимирају 25 посланика, колико је потребно да би се покренуо опозив, јер је Ђукановић овом изјавом показао да он није предсједник свих грађана.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 19. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар