Ријечки надбискуп Мате Узинић тражи опроштај од хомосексуалаца

Црква се мора угледати на Господина Исуса, који иде у сусрет свакој особи, без изузетка, изјавио ријечки надбискуп поводом Међународног дана борбе против хомофобије

Мате Узинић и епископ захумско-херцеговачки Димитрије

РИЈЕКА – Мате Узинић, ријечки надбискуп и апостолски управитељ Дубровачке бискупије затражио је данас од хомосексуалних особа опроштај због тога што се, како је навео, с разлогом могу и даље осећати одбачени од Цркве.

Узинић је поводом Међународног дана борбе против хомофобије на свом Фејсбук профилу поручио да се, у складу са документом Римокатоличке цркве коју издаје папа ‘Amoris laetitia’, „Црква мора угледати на Господина Исуса, који иде у сусрет свакој особи, без изузетка.”

 

У складу с тим, каже, дужни смо „сваку особу, без обзира на њену сексуалну оријентацију, … поштивати у њеном достојанству и прихватити с поштовањем, и… избегавати сваки знак дискриминације, посебно било који облик агресије и насиља…”. Поручио је, између осталог, да му је жао што још увек има католика који се са овим не слажу.

Посебно, каже, има оних који мисле да служе Христу и Цркви дискриминацијом, агресијом и насиљем, увредама и погрдним коментарима на рачун хомосексуалних особа, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар