Лондон: Железница се извинила због поздрава „даме и господо“

„Небинарни“ путник жалио се због кондуктеровог поздрава „добар дан даме и господо, дечаци и девојчице“

Воз Лондонске северне железнице

Лондонска североисточна железница издала је извињење након што се жалио путник Лоренс Колс због поздрављања путника од стране кондуктера са „добар дан даме и господо, дечаци и девојчице“.

Колс је твитовао: „’Добар дан даме и господо, дечаци и девојчице… ‘, тако да се као небинарна особа ова најава заправо не односи на мене, тако да нећу слушати”.

Небинарност је свеобухватна категорија за родне идентитете који нису искључиво мушки или женски.

Принтскрин: Дејлимејл

Ларенсова другарица Шарлот Монро (28) такође је контактирала компанију рекавши:

„Била сам с Лоренсом када је овај твит послат. Обоје смо небинарни, а били смо узнемирени и нелагодно смо се осећали због недостатка укључивања.”

„ЛНЕР” компанија је послала одговор:

„Заиста нам је жао што ово видимо, Лоренс, наши менаџери возова не би требало да користе овакав језик, и захваљујем вам што сте нам скренули пажњу.”

„Напорно смо радили на едукацији наших људи о томе зашто заменице рода нису прикладне у оваквим случајевима, и жао нам је што то овде није примењено. У нашем послу не прихватамо да се ико осећа искљученим”.

Али извињење нису сви дочекали добро, Џаи Бичер је коментарисао: „Мој отац је био машиновођа. Ако би неко ‘небинаран’ покушао да га исправи због најаве која се путницима обраћала као ‘даме и господо’, сигуран сам да би им са правом рекао да се идентификују као аутомобил и одвезу се сами кући”.

Портпарол „ЛНЕР-а” рекао је: „Посвећени смо различитости и укључивању у све оно што радимо за наше купце, колеге и заједнице”.

Фото: Танјуг

„Наше политике и процедуре се редовно прегледају, а у светлу недавних коментара, прегледаћемо да ли треба извршити било какве даље промене.”

„ТфЛ” је наредио особљу да 2017, не користи „даме и господо” како би спречило да особље вређа трансродне путнике на лондонској аутобуској, метро и железничкој мрежи.

Лоренс, који ради као чувар Југозападне железнице, а такође је и ЛГБТ + представник РМТ синдиката и „Лабуристичке странке” у Тутингу, јужни Лондон, није желео даље да коментарише. Шарлот ради као инструктор сигналиста за „Лондон андергроунд” и била је оснивач групе „Прогрес трејн” која промовише ЛГБТК + разноликост и инклузивност у железничкој индустрији.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 17. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

7 replies

 1. Екстремистички формализам од стране путника и железница као крајње идеологизован систем. Потирање суштине језика. Без будућности, али с потенцијалом за тоталитаризам.

  26
 2. Ово је пре свега гротескно и смешно! Тј. било било, да није толико трагично! Па приче о неслободи и друштвеној неједнакости, о обесправљености, дискриминацији, о праву на слободу мисли и сл. кроз целу историју постаће права бајка и прича за малу децу у односу на ово што се ваља према човечанству, па прети и да га прегази!

  25
 3. Ово ће се и у Србији десити врло брзо.
  Сила Бога не моли а ови који инсистирају да се поштује њихов РОД су силеџије које наступају безкомпромисно.
  Треба већ поставити натписе по средствима саобраћаја: “Сваки РОД ако зна да је РОД и у коме смислу је РОД нека се осећа угодно у овом возилу.
  Остали, нека иду пешице! Да не кваримо идилу у овом возилу“

  20
 4. Што рекао господин ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ у разговору за портал СЛАВИЈА ИНФО “ ако се у школсто убацује нешто што ће бити на штету наше деце,нека хиљаде родитеља шаље противљење министру просвете“(моја слободна интерпретација говора),па тако и са овом несрећом.Ако смо незадивољни овим погањењем НАРОДА И ЗЕМЉЕ СРБИЈЕ,износимо то јавно,протестима,петицијама,писмима електронским или обичним,.Како се затрпа тв студио писмима за награду „узми рачун'“.Ако ни то не помаже онда су ЦРКВА ПРАВОСЛАВНА а и све друге верске заједнице дужне да организују молебане,литије ,јер ово је пошаст гора од суше и других природних катастрофа јер удара у срж људскога постојања,пошто се неће духовно и морално пропадање на томе зауставити.Има још зала која ће се људском роду(ако то још јесмо)наметати,ми ћемо ћутати а после на БОГА кукати како је дипустао да нам деца,унучад буду силована,клана,убијана.Биће нам прекасно.

  15
  1
 5. „Мој отац је био машиновођа. Ако би неко ‘небинаран’ покушао да га исправи због најаве која се путницима обраћала као ‘даме и господо’, сигуран сам да би им са правом рекао да се идентификују као аутомобил и одвезу се сами кући”.
  !!!!!!!!!!!!

 6. @ Рајко

  Рекао је, Џаи Бичер
  на
  http://srbinaokup.info/?p=118198

  поздрав !

 7. 1% hoće da vrati ropstvo, da živi od rente, kao feudalci, a treba im razjedinjena masa, bez mozga, ubijena u pojam milionima „prava“ i kaznama za nepoštovanje istih ..

Оставите коментар