Владимир Путин: Украјину настоје да претворе у некакву Антирусију

Украјину полако, али сигурно претварају у платформу са чије територије ћемо добијати вести које ће захтевати нашу посебну пажњу с аспекта осигуравања безбедности, рекао Путин

Владимир Путин (Фото: Sputnik/Сергей Ильин)

Украјину настоје да претворе у антипод Русији, у некакву Антирусију, рекао је руски председник Владимир Путин.

„Судећи по свему, и то је тужно, Украјину полако, али сигурно претварају у некакав антипод Русији, у некакву Антирусију, у платформу са чије територије ћемо константно, очигледно, добијати вести које ће захтевати нашу посебну пажњу с аспекта осигуравања безбедности “, рекао је Путин отварајући седницу са члановима Савета за безбедност Русије.

Он је додао да Запад подржава чистку на политичкој сцени која је почела у Украјини.

„Сада се тамо одвија очигледна чистка на политичкој сцени. Затварају се национални медији. И ништа, наши западни партнери уопште не реагују, да не кажемо да подржавају такве одлуке“, истакао је Путин.

Руски председник је коментарисао и то што су власти у Кијеву опозиционог политичара Виктора Медведчука ставиле у кућни притвор под оптужбом за велеиздају.

Он је указао да неки представници руководства Украјине годинама спокојно сарађују са Русијом, укључујући и Крим, док се то представницима опозиције ставља на терет.

„Из политичких разлога се некоме на терет ставља сарадња са Русијом у области економије, иако многи, међу њима, и високи званичници Украјине активно сарађују са Русијом, па и са Кримом, и ником ништа“, рекао је он.

Раније данас, портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да Путин сматра да је лидер украјинске партије „Опозициона платформа – за живот“ Виктор Медведчук, којег Кијев сумњичи за велеиздају и проневеру националних ресурса на Криму, један од ретких украјинских политичара који се на делу залаже за нормализацију односа са Русијом.

О процесу који се води против њега у Кремљу кажу да се надају да се не ради о лову на вештице.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 14. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар