Доналд Трамп: Због Бајденове слабости свет постаје насилнији и нестабилнији

Када сам био у Белој кући, били смо познати као председништво мира које се залаже за мир, стоји у Трамповој изјави

Доналд Трамп (Фото: АП/Политика)

Бивши амерички председник Доналд Трамп оптужио је актуелног председника САД Џозефа Бајдена да је крив за ескалацију насиља између Израела и Хамаса.

„Под Бајденом свет постаје насилнији и нестабилнији јер његова слабост и недостатак подршке Израелу доводи до нових напада на наше савезнике“, навео је Трамп у саопштењу.

Он је навео да САД морају увек да стоје уз Израел и да јасно ставе до знања да Палестинци морају да окончају насиље, терор и ракетне нападе.

„Када сам био у Белој кући, били смо познати као председништво мира (peace presidency) које се залаже за мир, јер су израелски противници знали да Сједињене Државе снажно стоје уз Израел и да ће доћи до брзе одмазде ако Израел буде нападнут“, навео је Трамп.

Он је истакао да САД морају јасно да ставе до знања да ће увек снажно подржавати право Израела да се брани, преноси „Спутњик“.

„Невероватно, демократе такође настављају да стоје уз помахниталу антиамеричку представницу у Сенату Илхан Омар и друге који дивљачки нападају Израел док су под терристичким нападима“, навео је Трамп.

Хамас је вечерас саопштио да је са 130 ракета гађао Тел Авив као одговор на рушење стамбеног солитера у појасу Газе.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 11. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар