Јован Вучуровић: Попис мора бити одржан ове године, Срби морају избећи замку дуалног идентитета

Сада ће грађани имати прилику да се слободно изјасне и не видим ко је тај који ће спријечити тај демократски процес, истиче посланик Демократског фронта

Јован Јоле Вучуровић (Фото: ИН4С)

Притисци црногорских националиста, невладиног сектора да се у овој години због ковида и нараслих тензија не обави попис становника, или да се у најгорем случају одржи, али без кључних питања о вјери, нацији и језику, јасно су уперени против грађана српске националности и вјерника Српске православне цркве, истакао је за „Новости“ посланик ДФ-а, Јован Вучуровић.

Он сматра да би попис требало да се одржи ове године, истичући да у томе не постоји ништа спорно.

„Тога је ваљда свјесна и Влада Црне Горе, иако показује спорост и неодлучност по разним темама, па и ову покушава да држи у пољу неизвјесног“, наглашава Вучуровић, додајући да се не треба превише обазирати на оне који имају идеју да се из пописа избаце одреднице – националност, језик и вероисповест, јер је јасно да се ту ради о промотерима поражене монтенегринске идеологије, која је деценијама дискриминисала српски народ.

Вучуровић наглашава да ће попис бити најбољи показатељ да се народ након побједе 30. августа „ослободио“ и да након деценија диктатуре, када су пописи били фалсификовани и рађени под контролом бившег режима:

„Сада ће грађани имати прилику да се слободно изјасне и не видим ко је тај који ће спријечити тај демократски процес. Једно је сигурно – онај који покуша да одложи попис, или избрише поменуте ставке, директно је накачен на остатке бившег режима и представља део монтенегринске идеологије. Надам се да у влади, која је већ дебело окренула леђа онима који су побиједили 30. августа, ипак неће бити таквих. На попису треба бити крајње прецизан, како би се избегле замке за српски народ у виду неког дуалног идентитета, што је једна од идеја“, закључио је Вучуровић.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 11. 5. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар