Реџеп Тајип Ердоган: Мобилисаћу цео свет против Израела

Турска ће увек бити на страни палестинске ствари, стајати уз своју палестинску браћу и штитити част Јерусалима, рекао председник Турске

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Председничка канцеларија за штампу/Ројтерс)

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, у одвојеним телефонским разговорима са шефом палестинске националне администрације Махмудом Абасом и шефом политичког бироа покрета Хамас Исмаилом Ханијом саопштио да ће урадити све што буде у његовој моћи како би се мобилисао цео свет, посебно исламски, и зауставио „терор“ Израела против Палестинаца.

„Оцењујући израелске нападе у Јерусалиму као терор, изразио сам (у разговору са палестинским лидерима) своју сурову осуду ових подмуклих напада који вређају савест, не само муслимана, већ и целог човечанства. Нагласио сам да ћемо урадити све како би се цео свет мобилисао, посебно исламски, да се зауставио терор и окупација“, написао је Ердоган на Телеграму.

Он је додао да ће „Турска увек бити на страни палестинске ствари, стајати уз своју палестинску браћу и штитити част Јерусалима“.

Раније је војска Израела одлучила да повећа присуство на граници са Појасом Газе, пошто су у последње време настављена ракетирања из енклаве по територији Израела.

Поред тога, већ неколико дана се настављају сукоби у Источном Јерусалиму. Према подацима Црвеног полумесеца у Јерусалиму, само ноћас је у сукобу Палестинаца и израелске полиције било повређено 80 особа.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 10. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар