Јелена Боровинић Бојовић: Црна Гора покрива трошкове лечења туриста оболелих од короне

Пи-си-ар тестирање ће се, у случају да је туристима потребно за повратак у своју земљу, несметано обављати у Црној Гори, рекла министарка здравља

Јелена Боровинић Бојовић (Фото: Искра)

У сусрет туристичкој сезони у Црној Гори финализовани су здравствени протоколи, а влада те земље је донела одлуку да се страним туристима који се разболе од ковида за време боравка у тој земљи омогући болничко лечење о трошку Црне Горе. Министар економског развоја Јаков Милатовић рекао једа ће здравствени протоколи наредне седмице бити дистрибуирани туристичкој привреди и амбасадама, и биће и на енглеском и руском језику.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић је рекла да су се потрудили да поједноставе протокол и да ће туристима бити објашњено како да се понашају ако осете симптоме ковида или се заразе ковидом, преносе „Вијести“.

„Влада је донела одлуку да се туристи, који се разболе од ковида-19 за време боравка у Црној Гори и буду болнички збринути, лече о трошку државе“ рекла је она.

Пи-си-ар тестирање ће се, у случају да је туристима потребно за повратак у своју земљу, несметано обављати у Црној Гори на два паралелна начина – један ће бити организован уз помоћ Института за јавно здравље Црне Горе и вршиће се бесплатно, а туристи ће имати на услузи и могућности израде тестова и у приватним лабораторијама, додала је министарка.

Сви хотелијери ће 10 одсто капацитета наменити за евентуалне случајеве оболијевања од ковида-19, најавила је такође Боровинић Бојовић. На снази остаје мера о уласку у Црну Гору без теста држављанима Србије, Хрватске, БиХ, Русије, Белорусије, Украјине и Албаније.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар