Политика: Кадрови ДОС-а саветују Кривокапићеве апостоле

Небојша Медојевић каже да владу „саветују два члана Трилатерале и чувене организације глобалиста и масона East-West Bridge Горан Свилановић и Јован Ратковић специјални саветник за дипломатију Бориса Тадића”

Биографија Горана Свилановића на сајту организације East-West Bridge

ПОДГОРИЦА – Главни саветник Владе Црне Горе Здравка Кривокапића за економске реформе и европске интеграције је бивши генерални секретар Савета за регионалну сарадњу и некадашњи министар спољних послова државне заједнице Србија и Црна Гора Горан Свилановић. Према сазнањима подгоричке „Побједе” , Свилановић неће лично саветовати Кривокапића, већ је у тиму министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића којег саветује за кључна питања економских реформи и европских интеграција.

„То није ништа необично, Црна Гора је од свих држава региона најдаље одмакла у европским интеграцијама. У својству саветника сам већ два пута био у Црној Гори”, казао је он. „Не саветујем лично премијера Кривокапића, већ радим са министром финансија Спајићем и то само у оном делу који се тиче евроинтеграција”. Остало је забележено да је добар пријатељ Хавијера Солане који је НАТО армадом злочиначки бомбардовао Србију 1999. године.

Хавијер Солана и Горан Свилановић (Фото: Фејсбук СР)

Свилановић је ретко коментарисао политичка питања у Црној Гори, али је снажно подржавао њен проевропски и прозападни курс, укључујући и чланство у НАТО. Након што је у Црној Гори изабрана нова власт, саопштио је да нова влада треба да настави курс придруживања Европској унији.

„Мислим да треба да се обрате Бриселу и свим чланицама ЕУ и да затраже подршку за наставак преговора о чланству, у нади да ће, у иначе не баш новим члановима отвореној европској политици, успети да преокрену атмосферу и убрзају преговоре, па можда их и окончају за мандата нове Европске комисије”, поручио је недавно Свилановић. Није непознато да је саветник Спајића важио за каријерног дипломату изузетне прозападне оријентације за кога се спекулише да је „улетео у тим покојног Зорана Ђинђића” на скоро ултиматум који му је поставила тадашња амбасадорска гарнитура у Београду.

Да ли је том линијом стигао да саветује нову власт за сада се само нагађа, мада се „испод гласа говорка” да је то иста управљачка матрица која опредељује судбину свих бивших југословенских република.

Посланик Демократског фронта и лидер Покрета за промене Небојша Медојевић за „Политику” каже да црногорску владу „саветују два члана Трилатерале и чувене организације глобалиста и масона East-West Bridge Горан Свилановић (сарадник служби безбедности из Милошевићевог времена са кодним именом Сократ) и Јован Ратковић специјални саветник за дипломатију Бориса Тадића”.

Биографија Јована Ратковића на сајту организације East-West Bridge

„За специјалног дипломатског представника у Берлину, именоваће Вељка Кустрова, за кога нико од озбиљних политичких кругова у Берлину никад није ни чуо, а познат је као део екипе за ’тајно али организовано’ задужење Црне Горе за 750 милиона евра”, каже Медојевић. „Изгледа да ће политика Кривокапића бити доследни наставак слепог праћења интереса глобалних фашиста и колонијалне потцењености. Уз једну велику разлику, лобисти Ђукановићевог режима су биле озбиљне и скупе лобистичке куће, а Кривокапића саветују трећеразредни локални ђилкоши који су често и агенти неких служби најнижег профила”, додаје Медојевић.

Он оцењује да ако се том друштву дода и „ђакон Симијановић добијамо веселу дружину некомпетентних обмањивача, превараната и лажних лобиста”.

„Колико ће масони и чланови трилатерале помоћи Кривокапићу и да ли је и он припадник неке од ложа, брзо ћемо се уверити. Кога су ови саветовали, политички су брзо пропали. Какав је однос наше Цркве према оваквој пенетрацији масона и припадника разних ложа у Кривокапићевој влади већ је видљива а тврдили су да ће бити православна и хришћанска”, каже Медојевић.

У биографији је наведено да је Свилановић  „експерт за економски и политички развој у југоисточној Европи и ради за различите консултантске агенције”.

Горан Свилановић (Фото: Танјуг/Оксана Тоскић)

„Политичку каријеру је започео деведесетих година прошлог века као члан Грађанског савеза Србије. Обављао је функције портпарола и потпредседника ГСС-а, а 1999. године је изабран за лидера странке. Након избора 2000. године постао је шеф дипломатије Савезне Републике Југославије (касније Државна заједница Србије и Црне Горе). Дипломатску каријеру је наставио након завршетка мандата министра спољних послова. Био је члан многих невладиних организација, те члан Пакта за стабилност, касније Регионалног већа за сарадњу. За генералног секретара Регионалног већа за сарадњу биран је два пута. Мандат му је истекао у децембру 2018. године.

Према незваничним сазнањима „Побједе”, осим Свилановића из Србије, владу Здравка Кривокапића саветује и Јован Ратковић, члан председништва Социјалдемократске странке бившег српског председника Бориса Тадића. Према изворима ових новина „Ратковић се срео у јануару са премијером Кривокапићем и од тада траје његов ангажман, када је настала њихова заједничка фотографија, близак је и са Млађаном Ђорђевићем, бившим саветником Тадића који такође има заједничке фотографије са Кривокапићем”.

Извор: Твитер/Видовдан

„И Свилановић и Ратковић и Ђорђевић слове за кадрове који су блиски српској опозицији и бившем председнику Србије Борису Тадићу”, констатује „Побједа”. Њихове улоге уклапају се у тежње Кривокапића и његових медијско-политичких саветника да се влади побољша имиџ који није био прозападни.

Новица Ђурић

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 5. 2021)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

 1. Kривокапић настављач политике ДПС, ипак је он дугогодишњи функционер у Миловој хоботници. Нијесам разочаран, јер сам од самог почетка знао о каквом се кадру ради. Вјеровали неки Гојку Перовићу, међутим он је повјерење искористио за своје црногорске циљеве које и не крије, и уз помоћ концерна Вијести, подметнуо 200% црногорца. Полако, свима постаје јасно, да се ради о патолошком србомрсцу, и великом поборнику Милових идеја.
  Мора да се очисти бирачки списак и да се распишу нови избори јер је све прекршено што се тиче ове владе која је најављена као “експертска” а она није “експертска” већ политичка. Одузета су мјеста људима из ЗБЦГ и убачени наводно људи који нијесу политичари – то није тачно, јер министар Спајић и министар Милатовић учестовали су у кампањи по Херцег Новом за “демократе”, што значи да су они већ политичари и нијесу никакви независни “експерти”! Шта се више људи прави луди кад је на сцени подмукла превара Kривокуће и Бечка! Kако могу и како имају право министри да учествују у кампањи по Херцег Новом? Овим могу да се позабаве и судије јер се крши и закон, корупција и мито долази са државног нивоа и своје државничке позиције користе за врбовање људи да се гласа за “демократе”!
  Подмуклаћи и несоји лажљиви који су дошли наводно као независни и који као нијесу политичари отели су СРБИМА заслужена мјеста у влади и министарствима која су добили од грађана и преварили су НАРОД ширећи причу како ова влада није политичка већ “експертска”! НАРОД ЈЕ ПРЕВАРЕН и ХОЋЕМО НОВЕ ИЗБОРЕ! ЗБЦГ је дужан да захтијева и пожури са чишћењем бирачког списка и да се иде на нове изборе! Доста је више да гледамо издаје и преваре народа – и то све јавно раде, јавно варају, јавно лажу, јавно издају СРБЕ и СРБСKИ народ а ми треба да се правимо луди како је то наводно “експертска” влада! Није то “експертска” влада, за то постоје сад и докази, као и доказ да је савјетница Kривокуће учестовала на изборима у Никшићу, као и то што је лажни вјерник Kривокућа јавно подржао ту коалицију Бечка и његове (премијерове) савјетнице… што значи, уз министре Спајића и Милатовића у Херцег Новом и њихове кампање за “демократе”, и то из Никшића, доказује да ова влада није “експертска” већ политичка! Под изговором да хоће “експертску” владу преварили су СРБЕ! ДО KАДА ВИШЕ ДА СЕ ЋУТИ НА ТО? ДО KАДА ВИШЕ ДА СЕ ПОНИЖАВАМО пред овим несојима? Расписати нове изборе и онда ставити до знања да ће власт правити политичари који буду изабрани и да ће министри и премијер бити из редова политичара – а ако неко од тих “демократа” – УРЕ и тих “експерата” желе са ДПС-ом да формирају власт – широко им поље али прије избора обавезати сваку политичку партију да се јавно изјасни и обећа да ли ће по завршеним изборима правити коалицију са ДПС-ом – а ако обећају да неће а после избора то ураде онда народ има право да те, који си слагали, говнавим моткама истјера из скупштине јер су слагали народ и народ са пуним правом може да тражи поништење тих избора! ХОЋЕМО НОВЕ ИЗБОРЕ – ДОСТА ЈЕ ВИШЕ овог свакодневног гледања и трпљења шта раде : ЛАЖОВИ, БАГРА, ИЗДАЈНИЦИ, НЕСОЈИ, ГЊИДЕ ЉУДСKЕ… !
  ХОЋЕМО НОВЕ ИЗБОРЕ -ХОЋЕМО ДА СЕ СKЛОНИ ОВА БАГРА ПОДМУKЛА јер су заузели мјеста која им не припадају – НАРОД НИЈЕ ГЛАСАО ЗА ЊИХ!

  6
  2

Оставите коментар