Александар Вучић: Србија вакцинацијом постиже гол против короне

Председник Србије поручио грађанима у Звечкој да треба да се вакцинишу, јер тако штите и себе и друге

Александар Вучић (Фото: Снимак екрана)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас током посете мобилном пункту за вакцинацију на стадиону локалног фудбалског клуба Врело код Уба да је данас вакцинација питање опстанка и развоја земље и да му зато није тешко да иде ако треба и до сваког села ако ће због тога бити вакцинисано више 50 или 100 људи у том месту.

Вучић је шутирао пенал на стадиону и дао гол, након чега је добио аплауз.

Председник је казао да тако Србија даје гол утакмици са короном, али да нећемо моћи да надокнадимо све голове које нам је дала корона, због чега су изгубљене хиљаде живота.

Вучић је захвалио фудбалеру Немањи Матићу који је помогао да Врело добије леп стадион.

„Наш посао је да се боримо и да будемо одговорни, то је борба за наставак економског раста. Хиљаде ствари које радимо у Србији можемо ако економија иде напред и ако победимо корону. Без тога немате никакву шансу. Зато се чудим неодговорним људима”, казао је Вучић.

Додаје да поједини људи се противе вакцинацији иако не умеју да објасне због чега и тако терају инат животу.

„Молим људе да то не раде и да покушамо да даље убрзамо економски раст, ако буде раст БДП-а седам одсто гарантујем вам да ће бити и скока плата и пензија, што доноси људима могућност да боље живе и имају боље болнице, путеве, пруге и друго”, рекао је председник.

Питање опстанка је питање вакцинације и зато нам није тешко да идемо у свако село, додао је Вучић.

Вучић у Звечки: Вакцинишите се, заштитићете и себе и друге

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас грађанима у Звечкој да треба да се вакцинишу, јер тако штите и себе и друге.

Вучић је у аутобусу за вакцинацију разговарао са баком Веслинком Тадић из села Вукићевица код Обреновца и запитао је коју вакцину прима.

Она је рекла да ће примити кинеску, а Вучић је рекао да не брине, пошто је ништа неће болети, као и да то говори из свог личног искуства.

„И ја сам примио кинеску и није ме ништа болело, нећете ни да осетите. Заштитићете себе и биће сигурнији сви око вас, а чланови ваше породице ће се мање плашити да вас не заразе. Зато је важно да се вакцинишете”, поручио је Вучић.

Хвала Веселинка, помогли сте и себи на нама, додао је Вучић након чега је она примила вакцину пред представницима медија, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар