Бајден једини носио маску на онлајн састанку светских лидера

Бајден шаље поруку да намеће мере предострожности и наставља да то чини као лидер Сједињених Држава

Џо Бајден (Фото: Танјуг/АР/Andrew Harnik)

Џо Бајден носио је маску током виртуелног самита о климатским променама са другим светским лидерима како би „послао поруку“ свету, рекла је секретарица за штампу Беле куће Џен Псаки.

Вирална фотографија – снимак екрана са Раптли фида – показала је да је Бајден једини светски лидер на састанку у четвртак који је носио маску. Џен Псаки је тај потез бранила на својој конференцији за штампу у понедељак, нудећи необична објашњења.

На питање новинара зашто је Бајден био „једини светски лидер на климатском самиту на Зуму који је носио маску“, она је одговорила: „Зато што свету шаље поруку да намеће мере предострожности и наставља да то чини као лидер Сједињених Држава“.

Џен Псаки је оправдала Бајденову одлуку тврдећи да је са њим било још људи током виртуелног састанка.

​На виралној фотографији направљеној док је говорио председник Русије Владимир Путин, приказан је само Бајден са маском. Канадски премијер Џастин Трудо, кинески председник Си Ђинпинг, немачка канцеларка Ангела Меркел и други светски лидери такође су виђени без маске.

Џен Псаки није појаснила коју „поруку“ шаљу свету лидери који нису носили маске.

Вирална фотографија – снимак екрана са Раптли фида (Фото: Скриншот)

Неколико медијских организација открило је да Бајден није једини учесник који је носио маску наводећи да је фотографија само један снимак екрана са дводневног самита.

Истакли су да се на слици може видети само мањи део, 17 од 40 лидера који су присуствовали виртуелном самиту. Приметили су да су и други учесници које није снимала камера у том тренутку носили маске, попут британског премијера Бориса Џонсона, јапанског премијера Јошихиде Суга и аргентинског председника Алберта Фернандеза.

Већина лидера је, међутим, одлучила да се одрекне маске, преноси РТ.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 27. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. С обзиром на опште стање твари (прва слика) маску би требало задржати и на спавању, таман кол’ко оно мало душе (if any) у носу да задржи. Псаки би лагано могла и то да објасни.

    Псаки није појаснила коју „поруку“ шаљу свету лидери који су наступили без маске а није појаснила ни коју поруку шаљу лидери који наступају без државне заставе. Једино је иза њеног лидера нема.

    ‘Ајде за маску, што би рекли “порука је послата”, али где се деде државна застава (if any)?

    Какву то “поруку шаље свету” и какве му “мере предострожности намеће”?
    Шта то “наставља да чини лидер Сједињених Држава” (if any)?

  2. Бајден је мислио да је у сали, док је схвати где је прошла конференција.

Оставите коментар