Александар Вучић: Србија ће уложити стотине милиона евра у Републику Српску

Србија ће уложити „милионе евра“ у инфраструктурне пројекте у општини Дрвар у Федерацији и општинама Костајница, Дубица и Невесиње у РС, изјавио председник Србије

Александар Вучић (Фото: Срђан Илић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија у наредном периоду уложити стотине милиона евра у инфраструктурне пројекте у Републици Српској (РС).

Он је после састанка Савета за сарадњу Србије и РС у Бањалуци рекао да ће Србија платити изградњу моста преко Саве и са 100 милиона евра помоћи изградњу 17 километара аутопута од тог моста до Бијељине.

„Процењена вредност тих радова је 136 милиона евра а Србија ће на себе преузети 100 милиона. Тиме повезујемо цео регион и припаднике различитих народа као и наш српски народ и немамо разлога да се плашимо да то кажемо“, рекао је Вучић.

Наводећи да се на седници Савета за сарадњу Србије и РС разговарало и о изградњи аеродрома у Требињу, Вучић је казао да ће од процењене вредности између 98 и 100 милиона евра, Србија директно уложити између 73 и 75 милиона.

„То је стратешки важан пројекат за целу Херцеговину“, рекао је председник Србије.

Најавио је и да ће Србија уложити „милионе евра“ у инфраструктурне пројекте у општини Дрвар у Федерацији и општинама Костајница, Дубица и Невесиње у РС.

„То ће бити пример шта ћемо да урадимо за наш народ и све грађане РС и БиХ“, навео је Вучић.

Додао је да се разговарало и о изградњи меморијалног комплекса у Доњој Градини посвећеног жртвама усташког логора у Јасеновцу.

„Желимо да посета Доњој Градини буде обавезна екскурзија за свако дете у Србији, како би знали кроз шта смо прошли као народ у Јасеновцу, не ширећи притом мржњу према онима који су тај логор основали већ гајећи културу сећања и водећи рачуна о важним чињеницама из наше историје“, закључио је председник Србије.

Опрема и скраћивање: Стање ствари

(Insajder, 22. 4. 2021)Categories: Вести

Tags: , , ,

Оставите коментар