Драгослав Пакић: Геј Ганци или Када ће некога да гане ситуација у Гани

Геј лица Гане не одустају од борбе за своја права која им, осим неких детаља који задиру директно у светост породице, нико не пориче

Фото: Getty Images

Према писању светске штампе (Courrier International, 15-21. априла 2021) у Гани је отварање локала удружења за борбу за права LGBT популације, изазвало неочекивани степен сагласности припадника разних конфесионалних праваца – пре свих католика и протестаната. Њима су се придружили муслимани, а потом и сви поштоваоци разних локалних традиционалних религија. Затим су им руку подршке пружила цивилна друштва и одговорни Парламент.

Медији, без поделе на провладине и тајкунске, здушно су подржали ове, како их у напредном свету називају, хомофобне заостале протуве.

Сви заједно су у организацији цркава у Акри одржали скуп са темом „Хомосексуализам, одвратни грех пред Богом“.

LGBT удружење „Реедукација, помоћ и пажња скрајнутих душа“, такође је наишло на општу осуду.

Илустрација текста у листу Courrier International (Цртеж: Omar Al Abdallat, Јордан)

Први ударци су дошли са стране извршног секретара цивилног друштва Национална коалиција за сексуална права и породичне вредности. Ова асоцијација је састављена од представника хришћана, муслимана и припадника традиционалних религија. Кампања, коју су неки назвали анти-хомосексуалним крсташким ратом, резултирала је одлуком владе да се Центра за окупљање хомосексуалаца затвори, а њихови најодговорнија лица приведу правди.

Министар за Сексуалну равноправност, Права деце и Социјалну заштиту, образлажући став владе, позвао се на одредбу закона која забрањује „противприродне телесне односе“ на основу које се преступник може казнити и на затвор у трајању до двадесет пет година. Иако се у Закону нигде не помињу хомосексуални односи.

Противници покрета хомосексуалаца сматрају да је то све погани производ пристигао са Запада, као и многе друге пошасти.

Присталице, супротно томе, сматрају да су хомофобни закони Гане реликт управо европске доминације у Гани. При томе се позивају на чињеницу да је Комитет за хришћанске бракове и породицу, који заступа хетеросексуални модел породице, основан 1966. године уз обилату финансијску помоћ Велике Британије. Такође, Национална коалиција за сексуална права и одговарајуће породичне вредности долази од америчких евангелиста које, између осталих, подржава и Светски конгрес за права породица са седиштем у САД.

Кумаси, други по величини град Гане (Фото: Reuben Hayfron/Unsplash)

Геј лица Гане не одустају од борбе за своја права која им, осим неких детаља који задиру директно у светост породице, нико не пориче. Кренули су у прикупљање прилога за отварање новог локала по њиховој мери. До сада су прикупили 40.200 долара.

Уколико је неко спреман да их подржи, може и у еврима.

За то време, на другој страни планете, један други борац за сексуалну равноправност, председник САД, Џо Бајден, 31. марта обнародова свој American Jobs Plan у износу од тричавих 2 300 милијарди долара за инвестиције од општег значаја, а да, при том, нико да се сети да бар приупита колико би то било клубова, локала и пригодних места за лица скрајнутих душа.

У суштини, Бајден није измислио ништа ново. Сви се још увек сећају 1825. када је прокопан велики канал којим је река Хадсон одведена у једно од пет великих језера Америке. Канал би по данашњим ценама коштао око 1000 милијарди долара. Зна се и за велике инвестиције у инфраструктуру америчке железнице и у високо школство. За време Тедија Рузвелта је изграђен Панамски канал, а Франклин Рузвелт је увео струју у руралну Америку, док је Ајзенхауер направио мрежу путева.

Толико председника за толико послова, а ми све то направисмо само са једним на челу, или, како неки тврде, на грбачи нашег америчког народа.

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

Када ће некога да гане ситуација у Гани и да одвоји неку пару и за животне потребе и радости дела њихове популације, а не само за путеве, железнице, ТВ канале, клиничке центре и болнице за разну употребу пре и после јела.

Када би се геј Ганци сетили да се прогласе за ванбрачну децу естрадних звезда и других парајлија, можда би завредили и неку алиментацију од које би се могло лепо проводити и уживати у браковима без обзира на партијску припадност једног од брачних другова и другарица.Categories: Сатиристика

Tags: , , , , ,

Оставите коментар