Спутњик: Мило Ђукановић заратио са ЕУ

Корумпирани лидери, као што је Мило Ђукановић, експлоатисали су Црну Гору годинама, тврди Фон Крамонова

Мило Ђукановић (Фото: AP Photo/Risto Bozovic)

Црногорски председник Мило Ђукановић заратио је са функционерима ЕУ. Прво га је известилац Европског парламента за Космет Виола фон Крамон назвала „корумпираним“, а онда је шеф његовог кабинета Миодраг Радовић њој одговорио да је „добро корумпирана“ и да је „преузела речник црногорских политичара у покушају“.

Радовић је на свом твитер налогу написао да Виола фон Крамон „балканском реториком, дискредитује не само себе већ и Европски парламент“, али и да је за то како тврди, „добро корумпирана“. Он је навео и да су њене оптужбе на рачун Мила Ђукановића „на нивоу београдских таблоида“, пренео је Танјуг.

​„Ако би аналогно резоновали, онда се може рећи да нема рационалног објашњења за такву изјаву Виоле фон Крамон, осим да је добро корумпирана“, написао је Радовић.

​Фон Крамонова је раније данас изјавила да не би стратешки било паметно да Европска унија не помогне Подгорици у отплати кредита коју је Црна Гора преузела од кинеских банака.

Фон Крамонова је на Твитеру позвала институције ЕУ да још једном размисле о том питању јер, како је навела, постоји ризик од понављања сценарија када је у име дугова Кина преузела луку Пиреј након што ЕУ није помогла Грчкој.

У тој изјави она је рекла и да су „корумпирани лидери, као што је Мило Ђукановић“, државу експлоатисали годинама.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 14. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар