Протојереј-ставрофор Гојко Перовић: Хулигани насрнули на Богословију Св. Петра Цетињског

Насилници претили ђацима, вређали их на националној и верској основи, чак и физички насртали на њих, изјавио ректор Богословије Св. Петра Цетињског Гојко Перовић

Богословија Св. Петра Цетињског (Фото: CC BY 4.0 / cropped photo/August Dominus)

Ректор Богословије Св. Петра Цетињског Гојко Перовић упутио је допис Министарству унутрашњих послова како би га информисао о инциденту који се јутрос десио испред зграде Цетињске богословије и позвао на смиривање тензија међу грађанима.

Наиме, како је наведено у допису, група хулигана је насрнула на зграду,  псовала и претила, пише Ин4с.

Допис преносимо у целости:

Поштовани господине министре,

Овим путем Вас извјештавамо о немилом догађају који се десио у раним јутарњим сатима (око 2 ујутро) 15. априла испред зграде интерната Цетињске богословије у цетињском насељу Доње поље, када је група од десетак хулигана насрнула на поменуту зграду, узвикујући псовке и пријетње и ломећи школски инвентар.

Поменути насилници су пријетили ђацима, вријеђали их на националној и вјерској основи, физички насртали и оштетили врата и прозоре на згради, а потом довукли контејнере који су се налазили преко пута улице и запалили у њима ватру. Затим су се удаљили у правцу хотела „Гранд“ и центра града уз повике да ће поново доћи наредних ноћи. Сви детаљи овог случаја пријављени су цетињској полицији ујутро око 10:20 часова, а записник те пријаве Вам достављамо у прилогу овог дописа.

Дежурни професор није реаговао на начин да моментално позове полицију, и то је вјероватно његов пропуст, мада с обзиром на околности може бити разумљиво да је и сам чекао да ова непријатност прође, вјерујући да ће се завршити без тежих посљедица. Ми се Вама не бисмо обраћали да није било ових пријетњи о понављању напада.

Протојереј-ставрофор Гојко Перовић (Фото: Радоје Пантовић/Спутњик)

Други разлог што Вам се обраћамо, и због чега ћемо о овом писму обавијестити црногорску јавност јесте наша жеља и позив (нарочито упућен цетињском грађанству) да тензије које су настале политичким и медијским манипулацијама и константним неоснованим прозивањем и критиковањем СПЦ са највиших државних адреса, а усљед актуелних друштвено-политичких збивања у Црној Гори, не би смјеле да негативно утичу на владање наше омладине и да кваре Богом благословени јавни ред и мир нашег престоног града.

Управа наше школе не памти да се овакав напад на ђаке десио у посљедњих десетак година, нити је од стране наших ђака или од стране њихових вршњака са Цетиња, било икаквих повода за тако нешто.

Увјерени да ћете предузети све из Ваше надлежности што би предупредило понављање оваквих инцидента, срдачно Вас поздрављамо.

Ректор Богословије Св. Петра Цетињског
Гојко Перовић

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 15. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Рашчивијајмо ово саопштење пуно бирократско-политикантских евроунијатских еуфемизама којима се покушава да прикрије сва недоличност понашања како дежурног професора, тако и Управе некадашње Српске православне Богословије у Цетињу, на челу са ректор-управником свештеником Гојком Перовићем,којој је управо он по доласку на мјесто ректора укинуо и избрисао српско име.
    Дакле, по мрклој ноћи у 2 сата изјутра булумента од десетак вјероватно пјаних или надрогираних хулигана дивља и ломи врата и прозоре школског интерната пуног уснуле и буновне дјеце, псује ђацима мајку српску и четничку и пријети свакојако и још пали ватре у контејнерима превученим искрај друге стране улице ка згради. Све то управник назива „непријатностима“ и те „непријатности“, вјероватно по његовом благослову, дежурни професор скрштених руку игнорише, чекајући „да саме од себе прођу“, и не зове полицију, излажући дјецу опасности да се махнита булумента, која се у међуремену удаљила,поврати и удари на интернат још жешће. Цијелу ноћ престрављена дјеца вјероватно су пробдјела, у страху и ишчекивању могућег повратка насилника, без икакве заштите. Ујутру, Управа школе се до 10.20 премишља да ли да ове „непријатности“ пријави полицији, и, по сопственом признању, не би их ни пријавила, да манити млади Цетињани нијесу обећали да ће се напади поновити сљедећих ноћи.
    Управа једне просвјетне установе Српске Цркве, изложене вербалном и физичком насиљу, премишља се сатима да ли да штити сопствене ђаке или да штити насилнике прећуткивањем њиховог дивљања и иживљавања над ђацима, а све у складу са познатом прелестном изјавом Гојка Перовића да без тих србомрзних хулигана и хулника са Цетиња и шире свештенству и пастви наше Цркве у Црној Гори, тј. „нама“, нема молитве – „нема нама молитве без њих“, као што без њега и њему сличних православних Монтенегрина хулиганима нема њиховe државе Монтенегра?!? Нечувено! Зар такав човјек смије више да руководи Богословијом Српске Цркве на Цетињу’?

    9
    2

Оставите коментар