Срђа Јанковић: Не критикујемо људе који имају дилеме него идеолошке противнике вакцинације

Имунолог Срђа Јанковић изјавио да су све расположиве вакцине против ковида-19 безбедне

Фото: Н. Марјановић

Имунолог и члан Кризног штаба Срђа Јанковић изјавио је данас да нико не критикује људе који имају дилеме и страхове по питању вакцинације, већ идеолошке противнике имунизације и науке.

Јанковић је, после састанка са представницима студената Београдског универзитета, поручио да је са њима разговарано о значају вакцинације, те истакао да су све вакцине против ковида-19 добре.

Јанковић каже да је једно од питања било да ли је дозвољена вакцинација особама са епилепсијом и указао да је то могуће уколико је болест стабилна и уколико неуролог да „зелено светло”, јавља Танјуг.

Срђа Јанковић (Фото: Влада Србије)

Навео је и да је за анемичне људе препорука да приме вакцину, као и за пацијенте са малигним обољењима, у случајевима када је болест у стабилној фази.

„Одговор на вакцину може да буде слабији, али делимична заштита је боља него никаква. Безбедност вакцина није ни најмање умањена. Све вакцине које су на располагању против ковида-19 су безбедне и за особе са ослабљеним имунским одговором”, рекао је Јанковић новинарима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Ја немам дилему.НЕЋУ вакцину

    14
    1
  2. Ја не видех ни једног противника имунизације и науке.

    Видех зато побуну многих против апаратчика који ће и имунизацију, и науку, и свакојаку другу иоле вредну људску тековину и врлину, без трунке дилеме управо оваквом идеологизацијом упропастити.

    Застрашујуће је једном руком проглашавати се за врлог заштитника онога што, без трунке срама и без обзира на жртве, другом руком уништаваш.

    Неће бити ни да је први пут да се овакво што дешава па да су сви сем воЂе и даље слепи код очију.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading