N1: Да ли о судбини Ђиласа одлучују институције или уредници влади блиских таблоида?

Неколико секунди касно спуштеног реглера открили су да је Драгану Ђиласу намењена судбина бившег председника Француске Николе Саркозија који је осуђен на три године затвора 

Предраг Сарапа и Драган Ј. Вучићевић у студију ТВ Пинк (Извор: Снимак екрана/N1)

Да ли Драгана Ђиласа чека судбина Николе Саркозија? И да ли о томе одлучују институције или уредници влади блиских таблоида?

Неколико секунди касно спуштеног реглера открили су да је Драгану Ђиласу, намењена судбина бившег председника Француске Николе Саркозија који је осуђен је на три године затвора због корупције и трговине утицајем. Наменио му је – главни уредник „Информера“.

Предраг Сарапа: Брате, ја мислим да је он то већ склонио.

Драган Ј. Вучићевић: Не може, готов је. Види, њега ће, да ти кажем нешто, не могу то да причам, намерно напомињем Саркозија. Неће њега да хапсе, њему ће да суде са слободе. Па ће да пресуде. Као Саркози.

За наводе главног уредника „Информера“, гостујући у Утиску недеље, Драган Ђилас је рекао да је јасно да то говори неко које добро упућен.

„Све то што се појави у Информеру и тим таблоидима и сви ти људи који гостују, они само износе оно што им овај режим каже и онда они то сваки дан, сате и сате, дане говоре о тим стварима, али ја сам човек који зна да није кршио никакав закон“, каже Ђилас.

Данас – на ову тему председник Србије – без коментара. О рачунима Драгана Ђиласа председник је говорио током посете Уједињеним Арапским Емиратима и Бахреину, на Радио телевизији Србије. Пре три дана током обиласка радова на мосту на Сави, али је данас у Сталаћу поставио границу. О политичким противницима се не говори пред страним амбасадорима, у овом случају Велике Британије и Сједињених Америчких Држава, а није да није било интересовања…

Новинар: Рекли сте да пред амбасадорима не желите да говорите о политичким противницима, али сигуран сам да ово питање занима све грађане којим се сада обраћате, синоћ је Драган Ђилас негирао постојање свих рачуна…

Вучић: Нека надлежни органи раде, нећу да радим ништа пред станим амбасадорима о томе, много ми је важније да поштујемо своју земљу, да поштујемо и своје политичке противнике, а нема поштовања своје земље ако неку прилику користите да нападнете своје политичке противнике пред странцима. Ја то нећу да радим. А шта мислим… мани га се, Мито.

Да има речи о политици наводи и сам Вучићевић. Одговарајући на Твитеру Маринки Тепић, Вучићевић каже да је говорио оно што мисли, да зна да ће, како каже, њеном шефу Драгану Ђиласу да суде јер је утајио порез, и да мисли да неће да га воде у притвор пре пресуде, да такви као што је она не би рекли да је то „политика“.

Татјана Алексић

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Н1, 29. 3. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар