Александар Вучић: Примићу вакцину чим стигне нови контигент из Кине, Приштина да испуни своје обавезе

Ја ћу опет да чекам вакцине и ако не буде најављено. И чим дођу, одмах први или други дан ћу да се вакцинишем, казао председник Србије обраћајући се амбасадорки Кине

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома важно да што пре у Србију стигне нови контигент вакцина из Кине, како би се убрзала вакцинација становништва и омогућило привреди да ради.

Вучић је током обиласка радова на брзој прузи у Земуну, у разговору са амбасадорком Кине Чен Бо, рекао да ће се и сам вакцинисати када стигне тај контигент вакцина.

Поново је упитао амбасадорку да ли ће те вакцине стићи нешто раније у Србију. Председник је раније најавио да ће још милион доза кинеске вакцине Синофарм доћи у Србију између 5. и 10. априла.

„Следеће недеље се видимо на деоници Прељина-Пожега, а и пре тога… Ја ћу опет да чекам вакцине и ако не буде најављено. И чим дођу, одмах први или други дан ћу да се вакцинишем”, казао је председник обраћајући се амбасадорки Кине, преноси Танјуг.

Истакао је да је јако важно да се убрза вакцинација становништва како би могла привреда да ради и да се отворе угоститељски објекти.

Вучић је напоменуо да са вакцинацијом треба пожурити и због обележавања католичког Ускрса и православног Васкрса и захвалио Кини на помоћи.

Србија поштује потписане споразуме и увек је спремна за дијалог

БЕШКА – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, одговарајући на питање новинара каква је судбина Вашингтонског споразума после избора Аљбина Куртија за председника владе привремених институција у Приштини, да Србија увек поштује потписане споразуме и да је увек спремна за дијалог.

„Што се тиче Србије, она увек поштује потписане споразуме, а ако неко каже да га не интересује Заједница српских општина већ да га занима заједница општина између Ругове и Шаре, онда је јасно да тај не жели дијалог”, казао је Вучић одговарајући на питање, јавља Танјуг.

Поручио је и да ће Србија са увек бити спремна за дијалог и компромисе, али не и за уцене и претње.

Задовољан сам реакцијом ЕУ

БЕШКА – Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је задовољан реакцијом ЕУ на изјаве Аљбина Куртија о принципима вођења дијалога са Београдом.

Он је при том приметио и да је Унија морала да реагује, јер у супротном како каже, дијалог, ако Курти заиста мисли све што је рекао, не би имао смисла.

„Чекаћемо још мало, да видимо да ли ће човек мало да се уподоби, да разуме шта су обавезе Приштине. Ако то не буде хтео, такође, хвала. Ми ћемо бити спремни за дијалог, а он ако хоће – хоће, ако неће – не мора”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара, јавља Танјуг.

Вучић је поручио да Приштина своје обавезе мора да испуни.

„Без испуњења обавеза, може само да машта о глупостима које изговара”, рекао је Вучић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар