Главни енглески медицински званичник изјавио да је закључавање некима „побољшало живот“

Неки људи закључавање нису ни осјетили, а занимљиво је да им је у неким случајевима – погледа ли се академска литература или анкете – чак и побољшало живот, рекао професор Крис Вити

Крис Вити (Фото: WPA Pool via Getty Images)

(Summit News, 23. 3. 2021)

Признајући утицај закључавања на душевно здравље, главни медицински званичник Енглеске професор Крис Вити, говорећи на Конференцији о јавном здрављу 2021, изјавио је да су ограничења у посљедњих годину дана неким људима „унаприједила живот“.

„Неки људи закључавање нису ни осјетили, а занимљиво је да им је у неким случајевима – погледа ли се академска литература или анкете – чак и побољшало живот“, рекао је Вити.

Вити је додао да ће усљед нових варијанти вируса и недостатка вакцина вјероватно доћи до трећег таласа вируса корона или у току године или на зиму, што значи да ће се закључавања вјероватно вратити.

Како смо већ објавили, један други здравствени званичник изјавио је да ће маске и друга ограничења вјероватно остати на снази годинама јер се јавност на њих навикла.

Многи људи су мишљења да је широка подршка закључавању у енглеској јавности знак штокхолмског синдрома, иако је извјесно да улогу игра и чињеница да се већини људи плате исплаћују преко владиног програма, омогућујући им тако да остану кући и у неким случајевима избјегну обавезу да раде.

Према анкети спроведеној неколико седмица по првом закључавању прошле године, девет од десет Британаца је било за то да се оно продужи.

Према једној скоријој анкети, више од пола Британаца каже да ће им недостајати „поједини“ или „многи“ аспекти закључавања.

Осим утицаја на душевно здравље и непознатог броја смртних случајева сада и у будућности усљед немогућности лијечења или дијагнозе озбиљних болести, економија Уједињеног Краљевства претрпјела је највећи пад у посљедњих триста година, при чему је досад 726 хиљада људи остало без посла.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Преплашени албион, зарад побољшања душевног здравља изолованих острвљана, уводи забрану кретања по острву. Девет од десет острвљана осећа како им се живот унапредио, након забране кретања. Све чешће стварне вести, за више од копља премашују С*ање ствари!

  2. Namcori, ugursuzi,oni koji su davno umrli ali im niko nije rekao vole da im se zabrani kretanje posto I ovako nemaju gde ici. Dodatna radost je panjkanje komsija vlastima.

Оставите коментар